neděle 6. září 2015

Nedělní miniglosy č.329

Jeden z nejtradičnějších českých fotbalových klubů Slavia Praha se stal majetkem nejmenované čínské společnosti. Ředitel čínského podniku to zdůvodňuje tím, že z předběžného firemního průzkumu českého trhu vyplynulo, že Slavia je jedním z mála českých podniků, kde pracovní den začíná rozcvičkou, což je čínský standard, na který si evropští zaměstnanci jinak jen těžko zvykají. Fanoušci zatím zvažují, jestli budou svému oblíbenému klubu přezdívat i nadále "sešívaní" nebo se mu začne nově říkat "šikmoocí".
----------------------
Podle sdělení ministra vnitra Chovance se v manuálu pro uprchlíky z řad bohatých francouzských herců naštěstí výslovně uvádí, že se mají na své strastiplné pouti pokud možno vyhnout České republice. I když česká vláda pro jistotu vytvořila pro tyto umělce alespoň záchytné stanové městečko na Šumavě, vypadá to, že Gérard Depardieu, kterého rozlítilo, že mu byl úředně odebrán mobil a registrační číslo fixem na předloktí mu šlo jen obtížně smýt, nakonec přece jen požádá o azyl spíše v Bělorusku.
 
----------------------
Prezident Miloš Zeman oznámil na tiskové konferenci v Šanghaji, že kromě obrovských čínských investic do českého průmyslu, obchodu a služeb se mu podařilo vahou své osobnosti dosáhnout i toho, že více než miliarda Číňanů prozatím zůstane v Číně a nepřidá se k cestě do Německa. Proti této skutečnosti, kterou považují za zradu vedoucí v důsledku ke snížení hospodářského růstu celé Evropské unie, protestovali vyhlášením stávkové pohotovosti pracovníci společnosti Lufthansa, kteří tak nejspíš přijdou o část již nasmlouvaných letošních letů.
----------------------
Důchodci by měli do konce roku dostat jednorázový příspěvek 600 Kč. Podle Ministerstva financí by tento krok měl být vzhledem k přece jen statisticky horšímu zdravotnímu stavu seniorů v důsledku výdělečný a měl by paradoxně přinést státnímu rozpočtu nezanedbatelné úspory: "Počítáme s tím, že řada důchodců takový náhlý příval nečekané radosti prostě fyzicky nevydrží," řekl nám strategický poradce ministerstva odpovědný za tuto akci "a navíc těm veselejším příjemcům s optimističtějším viděním světa podle našich propočtů hrozí, že až se o tomto zásadním příspěvku dozvědí, umřou smíchy."
----------------------
Bývalý český prezident Václav Klaus po dlouhé odmlce opět vstoupil do společenského dění a inicioval petici proti imigrantům. V dokumentu vyzývá českou vládu k zajištění vnitřní bezpečnosti a neprůchodnosti státních hranic. "Vždycky jsem se cítil být víc než ekonomem a politikem spíše občanským aktivistou," uvedl exprezident, který v současnosti se svými mladými přáteli z řad ekologů připravuje návrh systému žabích přechodů přes nově budovaný drátěný hraniční plot, protože obtížně přizpůsobivé evropské žáby si již příliš zvykly na otevřený schengenský prostor při svém tradičním putování za prameny.

Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste si přečíst i něco z toho, co vyšlo v Nedělních miniglosách dříve během jejich více než šestileté historie, můžete si kromě kompletních článků v Archívu NMg přečíst na následujících odkazech tři jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách publikováno. Mimochodem, dnešní výběr doplním k následujícím odkazům již od příštího standardního vydání.

Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.