neděle 13. září 2015

Nedělní miniglosy č.330

Na Václavském náměstí se uskutečnily ve stejný čas dvě demonstrace s naprosto rozdílnými cíli - jedna zaměřená proti uprchlíkům a druhá naopak na jejich podporu. Policie a antikonfliktní týmy se po celou dobu staraly o to, aby se demonstrace a antidemonstrace nedostaly k sobě a nemohlo tak dojít k anihilaci s dosud netušenými následky. Prostor byl pro jistotu monitorován zvědavými pracovníky Fyzikálního ústavu Akademie věd, kteří by jednou rádi viděli v praxi i anihilaci něčeho většího, než je pozitron. "Obávali jsme se, že anihilace dvou znepřátelených táborů by najednou uvolnila příliš mnoho energie, takže by byla v ohrožení okna rekonstruované budovy Národního muzea, hrozilo by přerušení dopravy na přilehlé magistrále a pravděpodobně by to srovnalo se zemí Krkonoše", řekl nám vedoucí výzkumného týmu. "Ale např. potenciální dobře lokalizovaný střet Okamury s Antiokamurou by mohl proběhnout docela řízeně, takže by si ho naši renomovaní specialisté mohli jako první na světě nahrát na mobily a vyvěsit spolu se svou dnešní večeří na facebooku."
 
----------------------
Tradiční zářijové akce "Bubenečské kufrování" se zúčastnil rekordní počet návštěvníků. Zdejší Den otevřených dveří v čističce v Bubenči přilákal několik desítek členů různojazyčných mafií operujících na českém území, kteří si nechali vyprat, přečistit a vydezinfikovat několik kufrů hotovosti v různých měnách.
----------------------
Český prezident Zeman je přesně v polovině svého mandátu. Politologové soudí, že postava českého prezidenta i nadále výrazně rozděluje českou společnost. Nikoli však na tábor tzv. Kavárny, kterou tvoří jeho odpůrci, a Hospody sestávající z jeho příznivců, ale na fanoušky fotbalu, kteří se domnívají, že tento pomalu ubíhající zápas, z jehož zoufalé nekvality bolí oči, je již v poločase, a na fanoušky basketbalu, kteří doufají, že z dynamického střetnutí plného osobního nasazení a jemných fines je odehrána teprve první čtvrtina.
----------------------
Na Kypru a v některých dalších zemích udeřila největší prachová bouře za poslední léta, během které dosáhla koncentrace polétavého prachu skoro 4000 mg na metr krychlový. Protože povolená koncentrace je pouhých 50 mg, Příroda dostala od příslušného inspektorátu životního prostředí oficiální napomenutí a při opakování přestupku jí hrozí i finanční postih.
----------------------
Britská královna Alžběta II. se stala nejdéle vládnoucím britským monarchou, když překonala rekord své praprababičky Victorie. Sportovní komentátoři soudí, že výkon britské královny je tak kvalitní, že určitě nebude překonán v příštích 63 letech, což ho činí skoro srovnatelným s rekordem Jarmily Kratochvílové v běhu na 800 metrů. Rekord bude oficiálně uznán hned poté, co bude znám výsledek dopingové kontroly, kterou musela královna Alžběta podstoupit. Standardní procedura se poněkud zdržela, protože ceremoniáři britského královského dvora zpočátku trvali na tom, že podle etikety není hodno hrdého anglického panovníka odevzdávat vzorek B.


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste si přečíst i něco z toho, co vyšlo v Nedělních miniglosách dříve během jejich více než šestileté historie, můžete si kromě kompletních článků v Archívu NMg přečíst na následujících odkazech tři jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách publikováno. Mimochodem, dnešní výběr doplním k následujícím odkazům již od příštího standardního vydání.

Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.