neděle 30. srpna 2015

Nedělní miniglosy č.328

Uprchlý český podnikatel Radovan Krejčíř byl u soudu v Johannesburgu uznán vinným z únosu a pokusu o vraždu. Protože je rovněž vyšetřován v souvislosti s prodejem a přechováváním drog, byl svými kolegy z podsvětí konečně povýšen do hodnosti narkobarona. "Můj mandant je s udělením titulu narkobarona velmi spokojený," řekla nám Krejčířova obhájkyně. "Protože se i po letech stále cítí být Čechem - teď, po rozhodnutí soudu víc, než kdy dřív - těší se na to, že se díky svému titulu bude moci někdy v budoucnu zúčastnit v České republice tradičního setkání příslušníků české šlechty."
----------------------
Severokorejští vojáci ostřelovali jihokorejský pohraniční reproduktor, ze kterého Jižní Korea vysílá na severokorejskou stranu pravidelné propagandistické pořady. Reproduktor byl s vážným zraněním převezen do nemocnice a je zatím udržován v umělém spánku, ale podle jihokorejských specialistů na reprodukci nejsou jeho hlavní funkce zásadně ohroženy.
 
----------------------
Ministerstvo zdravotnictví varuje před používáním konopného sprchového gelu Babiččiny bylinky. Pojmenovávání různých výrobků "po babičce" podle marketingových odborníků zvyšuje kvůli zcela iracionálnímu pocitu důvěry zákazníka prodeje až o 35%, což potvrzují výrobci Babiččiných nudlí, Babiččiných bábovek a Babiččina poctivého sádla. Proto se tuto taktiku chystají využít i české podniky se státní účastí, takže Mostecká uhelná společnost bude od příštího roku dodávat Babiččino hnědé uhlí a ČEZ přijde na domácí i zahraniční trh s Babiččinou tradiční elektrikou.
----------------------
Starosta New Yorku Bill de Blasio vytvořil speciální jednotku, která má bojovat proti obnaženým ženám na náměstí Times Square. Policisté však s odhalováním přestupků nebudou mít lehkou práci, protože podle odborníků na odívání lze odhalit jen dosud neodhalenou ženu, zatímco odhalenou obnaženou ženu by bylo třeba spíše zahalit. Pak však hrozí, že proti zahalené obnažené ženě zakročí již dříve vytvořená speciální jednotka, která v New Yorku již několik let bojuje proti příliš zahaleným ženám - většinou muslimského vyznání.
----------------------
Po vzoru karnevalového průvodu konajícího se tradičně na závěr festivalu Prague Pride by se měl v příštím roce poprvé konat i velkolepý průvod introvertů. "Introverti - podobně jako gayové a lesby - by měli mít také svůj den, ve kterém se mohou veřejně a okázale přihlásit k tomu, že jsou hrdými introverty," řekl nám předseda organizačního výboru nové přehlídky. Počítá se s tím, že v karnevalovém reji plným barev, hudby, tance a hlasitého veselí ponesou introverti z celé Evropy transparenty se svými tradičními hesly: "Prosíme, nevšímejte si nás!" a "Máme právo na svůj tichý vnitřní svět!"


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste si přečíst i něco z toho, co vyšlo v Nedělních miniglosách dříve během jejich více než šestileté historie, můžete si kromě kompletních článků v Archívu NMg přečíst na následujících odkazech tři jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách publikováno. Mimochodem, dnešní výběr doplním k následujícím odkazům již od příštího standardního vydání.

Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.