neděle 9. srpna 2015

Nedělní miniglosy č.326

Ministerstvo financí začalo prošetřovat podezřelé výsledky voleb v některých volebních okrscích, které budí podezření, že tu mohlo dojít ke zmanipulování výsledků. "Mohlo by se zdát, že bychom podnět k prošetření neměli dávat my, ale spíš Ministerstvo vnitra, které má volby v agendě," řekl nám k tématu přímo ministr financí Andrej Babiš. "Nám však - i vzhledem k tomu, že jsme ve volbách víceméně vyhráli - nejde o případné zpochybnění volebních výsledků, ale výhradně o to, že volby byly zmanipulovány, aniž by do státního rozpočtu byl uhrazen sebemenší manipulační poplatek."
----------------------
Zcela nová parlamentní strana Úsvit - národní koalice, která vznikla o víkendu na zbytcích původního Okamurova Hnutí úsvit - za přímou demokracii, rozhodně popřela znepokojivou informaci Českého statistického úřadu, že nelegální imigranti přecházejí české hranice nejčastěji právě za úsvitu.
 
----------------------
Největší demonstrace od listopadových událostí v roce 1989 se sešla v centru Prahy. Stotisícový dav se pokojně rozešel v okamžiku, kdy se ukázalo, že došlo jen k drobnému nedorozumění a státní, krajské a místní orgány nevyhlašují kvůli extrémním suchům zákaz nalévání, ale jen zákaz zalévání.
----------------------
Severní Korea se rozhodla, že už se nechce o svůj čas dělit s okolními zeměmi a zavede si čas vlastní, který bude o půl hodiny posunutý vůči sousedům v dosud stejném časovém pásmu. Pchjongjang zároveň oznámil, že posun času je dalším důvodem, proč nebude možné nijak uvolnit režim na hranicích státu, protože je třeba lidi bezpodmínečně ochránit před potenciálními zdravotními komplikacemi souvisejícími s náhlým přechodem do jiného časového pásma.
----------------------
Ruské úřady zlikvidovaly stovky tun potravin dovezených navzdory embargu ze zemí Evropské Unie. Proti nelegálně dovezeným potravinám se postupuje naprosto nekompromisně: Zachovat tyto potraviny je možné jen v tom příadě, že z nich bude vypálena tradiční ruská kořalka nebo že budou oficiální součástí dlouhodobé putovní propagandistické výstavy "Zvrhlé potraviny" (Entartete Lebensmittel).


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste si přečíst i něco z toho, co vyšlo v Nedělních miniglosách dříve během jejich více než šestileté historie, můžete si kromě kompletních článků v Archívu NMg přečíst na následujících odkazech tři jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách publikováno. Mimochodem, dnešní výběr doplním k následujícím odkazům již od příštího standardního vydání.

Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.