neděle 19. července 2015

Nedělní miniglosy č.323

Řecké banky by měly v pondělí znovu otevřít a vrátit se po několika týdnech k téměř normálnímu režimu. "Peníze samozřejmě vydávat nebudeme," řekl mluvčí Řecké bankovní rady, "ale občané, kteří v řeckých bankách mají uložené peníze, si u nás mohou zadarmo odskočit, což u bankomatů poslední dobou z důvodů nedostatku soukromí nešlo."
----------------------
Podle informací z tamějšího národního parku na Šumavě postupně roste počet tetřevů, což celkem odpovídá trendu na státních úřadech, kde byl - především při vyřizování stížností občanů - rovněž zaznamenán meziroční nárůst počtu hlušců.
 
----------------------
V další zásilce kuřecích prsních řízků z Polska byly zjištěny bakterie salmonely. Část masa již byla zkonzumována při grilovačkách, zbytek byl zajištěn. Není moc pravděpodobné, že by měli ještě někteří lidé nebezpečné kuřecí maso v mrazácích, protože ve velkých vedrech posledních dní využívají mrazáky nikoli pro maso, ale sami pro sebe jako chladivý úkryt.
----------------------
Na části vodního díla Nové Mlýny došlo k přemnožení invazivního druhu mlže slávičky mnohotvárné. Proti imigraci zcela bezpáteřného živočicha se jako obyčejně zvedla vlna odporu, přičemž čistotu národních vod proti slávičce nejtvrději hájí pravicoví extremisté a sparťani.
----------------------
Závěrečná řeč bývalého ministra a hejtmana Davida Ratha na konci soudního procesu, ve kterém je podezřelý z korupce, trvala celkem více než 11 hodin, čímž překonal i slavné sedmihodinové projevy Fidela Castra z komunistických sjezdů v Havaně. "Rath sklízí plody své dlouholeté tvrdé rétorické přípravy a je bezesporu ve skvělé formě," hodnotí Rathův výkon pro Nedělní miniglosy jeden ze sportovních novinářů specializujících se na soudní procesy. "Dá se předpokládat, že na svůj dosavadní rekord zaútočí znovu u odvolacího soudu a forma by pak logicky měla vygradovat u Evropského soudu pro lidská práva ve Štrasburku, kam už se obviněný Rath moc těší a kde by měl jednoznačně triumfovat, pokud v závěrečné přípravě zase nespadne z kola."


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste si přečíst i něco z toho, co vyšlo v Nedělních miniglosách dříve během jejich více než šestileté historie, můžete si kromě kompletních článků v Archívu NMg přečíst na následujících odkazech tři jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách publikováno. Mimochodem, dnešní výběr doplním k následujícím odkazům již od příštího standardního vydání.

Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.