pátek 31. července 2015

Hovory přes obrazovku - tucet první

Jak jsem slíbil, do konce srpna bude tady na blogu probíhat pokus o "Hovory přes obrazovku", tedy malý projektík, ve kterém se zdejší čtenáři mohou na cokoli ptát a já se na jejich zvídavé otázky budu snažit odpovídat. Protože otázek už přišlo kolem třiceti, rozhodl jsem se první kousek "Hovorů" zařadit "v předtermínu". Bude to dobrý test, budu mít už první kousek hotový a nebudu vás ke konci srpna obtěžovat litaniemi, a jednak tím mohu dát ukázku všem, kteří si své případné otázky do Hovorů zatím jen rozmýšlejí nebo k těm již zaslaným budou chtít některé další přidat. Času je dost, otázky můžete pokládat či zasílat všemi cestami - tedy jako komentář k jakémukoli zdejšímu článku, e-mail, zprávu autorovi (ta se dá využít pro anonymní dotazy), atd. Přidáte se?

Dnes uvádím první tucet otázek s prvním tuctem odpovědí:

1. Často jsem se zamýšlela, když čtu tak leckdes tvoje dost ftipné a povedené komenty, jestli to jde samovolně a nebo přece jen musíš zapnout myslivnu. (Valin)

Občas mi opravdu nezbývá, než myslivnu zapnout. Není to ale tak často, aby myslivcům stálo za to mě kvůli tomu žalovat, že mají vyšší spotřebu energie.
 
2. Cenzuruješ nepříjemné otázky č.1? (TlusŤjoch)

Pokud vůbec něco, mám tendenci cenzurovat spíš příliš příjemné otázky. Proto byla tvoje první otázka pochopitelně vymazána.

3. Jak se stavíš k cenzuře obecně? (TlusŤjoch)

K cenzuře se snažím nestavět moc blízko, protože ji každou chvíli chce někdo odstřelit, tak abych to neschytal náhodou místo ní. Osobně ale dávám před cenzurou přednost autocenzuře, což se projevuje mimo jiné tím, že nemám žádné auto.

4. Proč si říkáš Čerf a ne čert? (Sugr)

Ve svém blogovém konání se občas snažím být vtipný a doslechl jsem se, že s čerty nejsou žerty. Navíc čert prý nikdy nespí, což by mě mrzelo, protože se mi zdávají moc krásné sny.

Pozn.: Zcela neromantické vysvětlení nicku Čerf jsem loni uveřejnil v článku Co se do rozhovorou nevešlo)

5. Kolik měříš? (userka)

Na výšku asi metr osmdesát. Když se mi něco povede, nejmíň o 5 cm víc. O něco méně měřím "po obvodu", ale ne o tolik méně, o kolik bych si přál.

6. Co nejkrásnějšího se ti přihodilo v dubnu? (userka)

Když má člověk někoho nade všecko rád, přebírá úplně přirozeně za své vlastní i jeho velké sny. No a jeden takový velmi důležitý, velmi krásný a velmi dlouhý cizí sen se mi právě v dubnu k mé veliké radosti vyplnil.

7. Když jsi byl učitelem, měl jsi někdy hříšné myšlenky, co se studentek týče? (userka)

Hříšné myšlenky jsem měl velmi často, protože zaškrcení je bezesporu taky hřích.

8. Pláčeš někdy? Dokáže tě dojmout nějaký článek na blogu? (userka)

Mohl bych si přivydělávat jako profesionální plačka. Snadno se rozlítostním i dojmu. Stačí mi přepnout v televizi omylem na nějaký happy end úplně neznámého a od prvního pohledu zcela blbého pořadu, a hned se chytnu. Zprvu pláču jen nad tím dojemným koncem, posléze i nad tím, že nad takovým koncem pláču, protože to je pro mého kritického a nesmyslné slaďárny tepajícího ducha strašné ponížení. Ale dojetí není věcí rozumu, vychází odjinud a sebevíce tvrdá a odbojná hlava s tím neposlušně měkkým svalem vůbec nic nenadělá. Ani na blogu, ani nikde jinde.

9. Kdo má "tu nejkouzelnější šíji, kterou znáš"? (userka)

Ano, to je výraz, který jsem na blogu jednou použil a odpovídá do puntíku. Ta šíje je totiž naprosto jedinečná: Nesrovnatelně krásná na pohled, sametová na dotek, překrytá těmi nejjemnějšími vlasy a citlivá tak, že se stačí dlaní jen přiblížit k pokožce a to zatím jen blížící se pohlazení už předem proniká do celého těla v představě něžného dotyku...

Sakra, já to asi popletl co? Vyprávím nadšeně, jaká ta báječná šíje je, a ne, kdo ji má. Ale aspoň něco, ne?

10. How are you? (matka)

Podle zákona o zcela svobodném přístupu k informacím podejte prosím tuto otázku na standardním formuláři DT-110/2015, zaplaťte manipulační poplatek a odpověď vám řekneme osobně do 30 pracovních dnů, nebude-li ovšem informace spadat do skupiny informací tajných, vyhrazených nebo se nám jen prostě nebude chtít odpovídat. Informaci vám zašeptáme do ouška, a kdybyste náhodou dobře neslyšeli, můžete si samozřejmě podat novou žádost nebo rovnou příslušného referenta.

Tedy, chci říct, že se mám vlastně podle různých nezávislých srovnání velmi, velmi dobře, ale nemusím ani příliš popouštět uzdu fantazii, abych si dokázal představit, že bych se v srpnu, sakra, mohl mít i nesrovnatelně lépe než v tom pitomém červenci! :-)

11. Co, či jaký význam na tvé stránce má ta červená rybička pod tvým jménem v zápatí? (Sugr)

Když se na rybičku podíváš blíž, zjistíš, že její spodní část je tvarovaná do nápisu Čerf (psacím písmem). Byl to můj dávný pokus přiřadit přezdívce Čerf jakési velmi jednoduché a snadno zapamatovatelné logo, které se ovšem ukázalo být pro normální používání příliš složité a nezapamatovatelné.

12. Jestlipak sis už přehrál tu partii, v které Dr. Karel Treybal zdrtil slavného Aljechina? (Břetislav)

O této partii jsem už kdysi slyšel. Jen jsem si nebyl jistý, jestli slavného Aljechina zdrtil dr.Treybal nebo ho trejbal dr.Zdrtil.


Inu, tak to byl první tucet! Těším se na další tucty vašich netuctových otázek a tedy i na další vydání prázdninových Hovorů přes obrazovku. Otázky můžete posílat až do 10. srpna.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.