neděle 5. července 2015

Nedělní miniglosy č.321

Podle řeckých výzkumných agentur u Řeků převažuje mínění, že permanentní finanční pomoc od Evropské unie je naprosto zasloužená a je možné ji brát jako dlouhodobé licenční poplatky za řecký objev demokracie. Vyhodnocení nedělního řeckého referenda o přijetí podmínek věřitelů bude ale nejspíš z evropského pohledu poměrně komplikované, už jen proto, že v řečtině se ANO řekne NE.
----------------------
Podle důvěrných údajů z ordinace doktora Chocholouška byli během uplynulého týdne přijati na léčení další tři pracovníci Ústavu pro vesmírnou komunikaci Akademie věd ČR, poté, co ani na jubilejní dvoustou sérii pokusů o kontakt s mimozemskými civilizacemi nepřišla z hlubin mrazivého vesmíru žádná odpověď. "Naše práce je velmi náročná na schopnost sebemotivace," řekl nám ředitel ústavu. "Někteří mladší kolegové s tím mají bohužel problémy, protože by rádi dostali z Vesmíru občas alespoň náznak odpovědi. Já si ale kupříkladu kvůli své vlastní motivaci často aspoň představuji, že vesmířané naše opakovaná šifrovaná poselství o planetě Zemi a lidstvu rádi luští, zvlášť od té doby, co zkrachoval ve Vesmíru kdysi velmi oblíbený pozemský časopis Hádanka - křížovka."
 
----------------------
Další čtyři klisny koně Przewalského převezl do Mongolska multifunkční armádní letoun CASA. "Pořád se říká, jak byl nákup těchto letounů zbytečný a předražený," řekl nám mluvčí Ministerstva obrany, "ale když jsme se pokusili našim koníkům sehnat místa v běžném linkovém letu do Ulánbátaru, ukázalo se to jako neřešitelný problém. Naopak v letounu CASA proběhlo vše bez problémů jak z hlediska dostatečného prostoru pro pasažéry, tak pokud šlo o druh a kvalitu podávaného občerstvení. Aby koním cesta lépe utekla, četli jsme jim vybrané pasáže z obhajoby exministryně Parkanové v této věci a všichni čtyři pasažéři se shodli na tom, že jim ty koniny udělaly velkou radost."
----------------------
Podle některých renomovaných psychologů, kteří důkladně prostudovali dobová svědectví o průběhu kostnického koncilu, je pravděpodobné, že Mistr Jan Hus trpěl především ke konci svého kostnického pobytu akutním syndromem vyhoření.
----------------------
Bdělí občané Uherského Hradiště nahlásili na policii pohyb větší skupiny afrických běženců. Po zatčení domnělých nelegálních migrantů se ukázalo, že jde o členy folkloristické skupiny z afrického Beninu, která se účastní folklórního festivalu ve Strážnici. Česká policie se africkým umělcům za několikahodinové zadržení omluvila a vysvětlila jim, že bdělost udavačského typu je jen takový český folklór.

Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste si přečíst i něco z toho, co vyšlo v Nedělních miniglosách dříve během jejich více než šestileté historie, můžete si kromě kompletních článků v Archívu NMg přečíst na následujících odkazech tři jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách publikováno. Mimochodem, dnešní výběr doplním k následujícím odkazům již od příštího standardního vydání.

Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.