neděle 12. července 2015

Nedělní miniglosy č.322

Během minulého týdne výrazně posílily akcie cukrářských firem. Jednak šlo o reakci na změnu rozložení vzdušných mas nad Evropou, která vedla k větrnějšímu počasí, jednak se pozitivně projevila omluva papeže Františka jihoamerickým indiánům. Největší růst proto logicky zaznamenaly firmy vyrábějící indiánky a větrníky.
----------------------
Podle Mezinárodní unie zelinářů a ovocnářů dosáhlo řecké hospodářství prvního významného úspěchu za dlouhá léta, který otevírá velké šance na oživení řeckého zemědělství. Podle výsledků prezentovaných Unií totiž zatím dodává drtivou většinu okurek pro letošní okurkovou sezónu právě Řecko.
 
----------------------
Velký únik tajných informací hlásí konečně i české prostředí. Po celosvětově velmi sledované internetové akci WikiLeak, během které byly zveřejněny tajné informace z mnoha oblastí, byly na internetu zveřejněny dosud utajované dokumenty popisující názorové velotoče českých politických představitelů pod názvem ObrtLeak.
----------------------
K politováníhodnému nedopatření došlo v Úřadu na ochranu osobních dat, když do médií omylem unikla citlivá osobní data obou kandidátů na nového šéfa úřadu, takže dnes všichni vědí, že soudkyně Ivana Janů je žena a dosavadní inspektor úřadu Josef Vacula je muž.
----------------------
Tajfun Chan-hom, který byl už s předstihem nazván v médiích supertajfunem, bohužel zeslábl. Podle mediálních expertů je to velká škoda, protože tu byla šance, že by to mohl být nejkatastrofálnější tajfun v historii a bylo by dlouhé týdny o čem psát. "Tajfun bohužel nevyužil svůj marketingový potenciál, který mu média dala do vínku," řekl nám jeden ze zmíněných odborníků. "Nejen, že srabácky zeslábl ze supertajfunu na pouhou tropickou bouři, ale ještě se přesunul zpět nad moře, kde nějaká hloupá tropická bouře kromě létajících ryb a tradičně hysterických rejnoků vůbec nikoho nezajímá."

Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste si přečíst i něco z toho, co vyšlo v Nedělních miniglosách dříve během jejich více než šestileté historie, můžete si kromě kompletních článků v Archívu NMg přečíst na následujících odkazech tři jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách publikováno. Mimochodem, dnešní výběr doplním k následujícím odkazům již od příštího standardního vydání.

Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.