neděle 26. července 2015

Nedělní miniglosy č.324

Mexický narkobaron Joaquín "Prcek" Guzmán opět uprchl ze své vězeňské cely v ostře střežené věznici Altiplano. K útěku využil speciálně k tomuto účelu vystavěný 1,5 km dlouhý tunel, což přimělo pražský magistrát, aby se zajímal o bližší spolupráci s tímto bezesporu velmi schopným mafiánem. Z neoficiálních zdrojů jsme se dozvěděli, že "Prcek" Guzmán zvažuje nabídku pražské primátorky na zajištění dostavby kontroverzního tunelu Blanka. Za to požaduje možnost dodávat za slušnou cenu svůj proslulý kvalitní materiál Pražským koksárnám a přejmenování tunelu Blanka na tunel Conchita.
----------------------
Škodolibí komentátoři přirovnali nekonečnou závěrečnou řeč obviněného Davida Ratha k pohádkám tisíce a jedné noci. Podle dosud nepravomocného rozsudku teď bude mít David Rath, který je pověstný svou pracovitostí i ve ztížených podmínkách, možnost napsat v tomto duchu pohádky celkem tří tisíc sto tří a jedné noci, což by měl být rekord v celém neislámském světě. Mezinárodní jury ještě musí rozhodnout, zda bude rekord platit i přes to, že pohádky bude vyprávět sám autor a nikoli Šeherezáda, která podle výroku soudu propadla spolu s dalším nekale získaným Rathovým majetkem státu.
 
----------------------
Rakousko zakázalo na automobilových značkách kódy, které podle odborníků mohou mít skrytý nacistický význam. Není tak možné používat např. zkratky SS, NSDAP, HJ (Hitlerjugend) nebo FG (Führers gebürtstag). Z podobných důvodů nebude možné v Rakousku používat na autě ani zkratku NMg (Nedělní miniglosy), kterou lze při troše špatné vůle vykládat i jako (Nicht möglich), což je možné brát jako projev nezdravého defétismu a nepřípustný rozpor se základním postulátem teorie optimistického rozvoje, nekonečně kreativním vztahem Evropské unie vůči Řecku a reklamním sloganem automobilky Toyota, které svorně autoritativně tvrdí, že nic není nemožné.
----------------------
Ministr vnitra Chovanec našel zajímavou možnost, jak si jeho resort může vydělat dodatečné milióny, které stále nechce uvolnit ministr financí Andrej Babiš. "Ano, od letošních prázdnin nabízíme zájemcům relaxační pobyty v českých věznicích za tržní ceny," potvrdil nám mluvčí ministerstva. "Neřekli byste, jak velký zájem byl v extrémně horkých červencových dnech alespoň o krátkodobé pobyty v chládku."
----------------------
Na rostoucí celosvětovou popularitu selfie tyčí, s jejichž pomocí je možné fotit oblíbené mobilní autoportréty, reaguje i mezinárodní olympijský výbor. Do programu příští olympiády má být proto nově zařazen šerm tímto náčiním a v programu moderních gymnastek nahradí sestava se selfie tyčemi tradiční sestavu s kužely. Součástí atletického programu bude nově skok o selfie tyči a místo dlouhodobě stagnujícího hodu kladivem bude zařazen hod roztočenou selfie tyčí, což by mohlo přinést obzvlášť zajímavá "rotující" selfíčka účastníků a možná i diváků, kteří budou tyčí zasaženi v hledišti.


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste si přečíst i něco z toho, co vyšlo v Nedělních miniglosách dříve během jejich více než šestileté historie, můžete si kromě kompletních článků v Archívu NMg přečíst na následujících odkazech tři jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách publikováno. Mimochodem, dnešní výběr doplním k následujícím odkazům již od příštího standardního vydání.

Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.