neděle 22. února 2015

Nedělní miniglosy č.302

Po soudcích, kteří jsou připraveni vést spory o výši svých platů, chtějí doplatek za ušlou mzdu v minulých letech i kominíci. "I kdybychom pominuli nevyplacené příspěvky za práci ve výškách při vymetání komínů, musíme vzít v potaz, že nosit v této zemi lidem štěstí je čím dál náročnější," vysvětluje jeden ze signatářů kominické petice za zvýšení platů. "Navíc příplatek za nošení štěstí a "knoflíkovné" nebylo valorizováno již několik desítek let!" Česká vláda zpětné doplacení části kominických mezd nevyloučila, připustila ale, že celá rezerva státního rozpočtu padne na uspokojení soudců, takže dlužné prostředky budou nejspíš kominíkům muset být vyplaceny ve speciálních poukazech na štětky.
-----------------------
Informace o úspěšných testech nové vakcíny na spavou nemoc vyvolávají v celém světě velké očekávání. V České republice již učinila předběžnou objednávku velkého objemu vakcíny organizace Lékaři bez hranic a srovnatelný objem si rezervovalo i předsednictvo TOP09.
 
-----------------------
Kompletní hradní tým rešeršistů v poslední době ve dne v noci pracoval na hledání případných pronacistických myšlenek v článcích Ferdinanda Peroutky, což potvrzuje, že prezident Zeman hodlá za každou cenu prokázat, že jeho vyjádření o legendárním českém novináři a tradiční proradnosti pražské kavárny je pravdivé. "Je to takové jeho dítě," potvrdil mluvčí Ovčáček, "na které je pan prezident hrdý a které si hýčká. I proto váháme s oficiální návštěvou Norska, aby mu tuto myšlenku neodebral tamější sociální úřad Barnevernet."
----------------------
Podle připravovaného nového zákona o odpadech budou všechny sběrny vyplácet prostředky za vykoupené kovy výhradně bezhotovostně. "Jestli to povede k omezení dnes velmi četných krádeží kovů, to zatím nedokážeme odhadnout," řekl nám jeden z předkladatelů zákona. "Rozhodně by to ale mělo vést alespoň k omezení krádeží kovových mincí ve sběrnách."
----------------------
Řečtí vládní představitelé dali Evropské unii jasně na srozuměnou že pouze v případě, že na ně budou evropští vyjednavači hodní, jim Řecko dovolí nadále finančně podporovat řecký stát. Podle jasného vyjádření řeckého ministra financí - pokud Evropa nesplní přísné řecké podmínky, může na poskytnutí další pomoci zapomenout!

Pozn.: Právě dnes slaví Nedělní miniglosy své šesté narozeniny. Přesně dvě minuty před nedělní půlnocí 22. února 2009 bylo totiž vydáno jejich historicky první číslo. No a pro mě osobně jsou ještě důležitější jiné narozeniny: Ve stejný den (ještě o něco dříve než vyšly první Nedělní miniglosy), tedy necelý měsíc po startu tohoto blogu, se na něj přišel poprvé podívat můj nejmilejší čtenář, bez něhož by většina ze zdejších článků nikdy nevznikla a bez jehož úžasné a - ač je to neuvěřitelné - nejen nepolevující, ale pořád sílící inspirace, by tu dnes chyběly dokonce celé velké rubriky. Do světa k němu tedy dnes letí moje velké poděkování a přání všeho nejlepšího, co je právě teď zapotřebí.

Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste si přečíst i něco z toho, co vyšlo v Nedělních miniglosách dříve během jejich více než šestileté historie, můžete si kromě kompletních článků v Archívu NMg přečíst na následujících odkazech tři jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách publikováno. Mimochodem, dnešní výběr doplním k následujícím odkazům již od příštího standardního vydání.

Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.