sobota 21. února 2015

Jeptiška

V posledních týdnech jsem začal čas od času psát pro jednu malou, roztomilou a v budoucnu určitě velmi zvídavou osůbku kratičké jednoduché textíky, u kterých bych byl rád, aby se trošku rýmovaly, aby svou komplikovaností neodrazovaly děti, ale přitom aby si v nich něco našli i dospělí. Tyhle drobnůstky většinou vznikají v nějakém dopravním prostředku - ve zpožděném vlaku, v narvaném autobusu uvízlém v dopravní zácpě, nebo při čekání na tramvaj, během pár minut, takže nečekejte žádné velké umění, ale jen - maličkosti. Nedávno založená stejnojmenná rubrika, ve které je zatím jediný osamocený kousek (Hořký konec milovníka módních výstřelků), je pro podobné droboučké a lehké rýmovánky úplně akorát.


Jeptiška


Když se mi zjevila v kostele,

vypadala trochu při těle.

Drcnul jsem jí lehce do bříška

a ona v něm měla

........................Ježíška.


Protože je dnešní textík krátký, tak abyste se necítili ošizeni, dostanete dva bonusy. Prvním je tradiční výlet do blogového pravěku. Když už jsem se zmínil o tom, že jsem začal psát rýmovánky tak trochu i pro děti, je otázkou, jestli to není možné přičíst procesu mého postupného dětinštění. Ale něco takového u mne není nic nového: Už v květnu 2009 jsem totiž napsal článek O dětinštění, kde se vyznávám z touhy občas se přes nepřehlédnutelně velké tělo převléknout do malého dítěte a užívat si všeho, co děti na rozdíl od dospělých smějí, i když jim to v té době nepřipadá vůbec jako velká výhoda.

No a druhým malým bonusem je odkaz na mé nově upravené webové fotostránky www.petrvapenik.cz, na kterých jsem v minulých týdnech udělal na první pohled nepříliš viditelnou, ale pro prezentaci fotografií na webu docela podstatnou změnu. Záložku Fotografie, kde až donedávna byly nahloučené všechny fotky, jsem rozčlenil do strukturovaného menu podle jednotlivých témat, takže návštěvníci nemusí rolovat kamsi hluboko dolů a mají lepší přehled, co je všechno na webu k vidění. Totéž už je připraveno i v improvizované anglické mutaci stránek. Tak jestli budete mít chuť, přijďte se podívat, uvidíte stálý a průběžně doplňovaný výběr toho nejlepšího, co jsem v posledních létech nafotil a co pravidelní návštěvníci blogu již z blogových stránek znají.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.