neděle 15. února 2015

Nedělní miniglosy č.301

Milí čtenáři, po speciálním jubilejním třístém čísle, ve kterém jsme si minulý týden připomněli 50 vybraných miniglos z posledních dvou let vydávání našeho tradičního týdeníku, se dnešním 301. číslem vracíme k běžnému rytmu pěti miniglos týdně. Věřím, že Nedělním miniglosám zachováte věrnost i poté, co příští neděli oslavíme šest let od vydání úplně prvního čísla. Děkuji za vaši přízeň a těším se na další setkávání s vámi nad lehce úsměvně pokřiveným pohledem na dění v naší zemi a občas i v zahraničí :-).
----------------------------------------

Poté, co se začalo proslýchat, že by Miroslav Kalousek mohl jako finanční expert jet do Řecka radit nové řecké vládě v ekonomických otázkách, byl vyloučen z Asociace českých sov. "Pan Kalousek má velmi špatnou pověst, což se nepříjemně odráží i v tom, jak jsou veřejností vnímáni třeba obyčejní slušní puštíci, kulíšci nebo výři," řekl nám předseda asociace Jiří Pálený. "Nechci sýčkovat, ale pokud pojede pan Kalousek do Řecka, a byl by přitom nadále členem naší asociace, mohlo by to být interpretováno jako nošení sov do Athén." Podle dobře informovaných zdrojů by uvolněné místo v asociaci mělo být nabídnuto Ladislavu Chudíkovi.
 
-----------------------
Neúspěchem kvůli nízké účasti skončilo slovenské referendum, které mělo vést k podpoře tradiční rodiny. "Vůbec to nechápeme," řekl nám jeden z navrhovatelů referenda. "Bohužel, ukázalo se, že většina občanů se raději zbaběle rozhodla strávit víkend zcela protismyslně tradičním způsobem se svou rodinou, místo toho, aby přišli nadšeně podpořit náš spravedlivý boj proti všemu, co tradiční rodinu ohrožuje."
-----------------------
Česká vláda stále váhá, jestli program Zelená úsporám svěří vzhledem k barvě programu do agendy Ministerstva životního prostředí nebo Ministerstva obrany. Ministr obrany Martin Stropnický navrhl na posledním jednání vlády, že se česká armáda o bezproblémový průběh nové vlny úspěšného programu ráda postará, přejmenuje-li se program oficiálně na název "Khaki úsporám".
----------------------
Za odchodem ministryně spravedlnosti Válkové stojí podle našich informací nejen její malá razantnost, ale i zásadní potíže v komunikaci s nejdůležitými hráči v české politice. Tuto skutečnost nám mimo záznam potvrdil i ministr Andrej Babiš: "Ano, paní ministryně je bohužel známá jako velmi slušná dáma, takže málokdy rozumí tomu, co jí já a pan prezident říkáme."
----------------------
Při příležitosti masopustu jednalo vedení vládního Hnutí ANO s představiteli katolické církve. Obě strany se dohodly, že církevní restituce budou nerušeně pokračovat, když církev věřícím jako postní jídlo oficiálně povolí vodňanské kuře.


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste si přečíst i něco z toho, co vyšlo v Nedělních miniglosách dříve během jejich více než šestileté historie, můžete si kromě kompletních článků v Archívu NMg přečíst na následujících odkazech tři jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách publikováno. Mimochodem, dnešní výběr doplním k následujícím odkazům již od příštího standardního vydání.

Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.