neděle 1. února 2015

Nedělní miniglosy č.299

Během jediného víkendu přišli dva čeští sportovci o medaile na vrcholných šampionátech kvůli pádům. Jak krasobruslař Michal Březina, tak i cyklokrosařka Kateřina Nash měli v rozhodujících chvílích každý dva pády, a skončili tak těsně pod stupni vítězů. Někteří zahraniční experti se domnívají, že to je způsobeno tím, že Češi mají ve svém jazyce pádů příliš mnoho, což se musí nutně odrazit i ve sportu. "Němci mají třeba oproti českým sedmi ve svém jazyce jen čtyři pády, takže je logické, že i při sportování padají méně často," řekl nám jeden ze zastánců této teorie. "A to ani nemluvím o Italech, kteří - jak mi potvrdil jeden z odborníků na severoitalské řeky - mají dokonce jenom jeden jediný Pád."
-----------------------
Řecko odmítlo ústy svého nového levicového premiéra Alexise Tsirase splácení svých dluhů, protože podle řeckých voličů je splácení mnohem nepříjemnější než půjčování, takže pokud se Evropská unie v tomto ohledu nezreformuje k obrazu řeckých občanů, Řecko raději vystoupí z eurozóny. Evropská unie bude Tsirasův podnětný návrh ještě analyzovat, ale již teď pozvala řeckého premiéra na přátelskou pracovní návštěvu do Kostnice, aby své reformistické názory obhájil při veřejném slyšení před zde jednajícím Evropským koncilem.
 
-----------------------
Podle rozhodnutí soudu není házení vajec na prezidenta trestným činem, ale maximálně přestupkem. Podle aktérů listopadového vajíčkového útoku se však nedá vůbec hovořit ani o přestupku, protože šlo ve skutečnosti o uměleckou performanci s oficiálním názvem Prezidentská omeleta. Je pravděpodobné, že úplnému ukončení jakéhokoli vyšetřování napomůže i stanovisko editorů Guinessovy knihy rekordů, kteří českým soudům již dokonce potvrdili, že vyhověli žádosti performerů a po podrobném přezkoumání a srovnání s četnými konkurenty zapsali listopadovou akci na Albertově do slavné knihy jako nejarogantnější prezidentskou omeletu na světě.
----------------------
Barrandovské terasy by se měly začít konečně rekonstruovat, přičemž oprava původních architektonicky cenných objektů bude probíhat souběžně s dostavbou hotelových prostor. Zajímavé bude sledovat, jestli se po zahájení provozu zrekonstruovaného areálu stane z Barrandovských teras opět místo setkávání společenské smetánky, jako tomu bylo za prvorepublikových dob. Na náš e-mailový dotaz nám vlastník objektu odpověděl, že osobně dává před Smetánkou přednost Dvořáčkovi.
----------------------
Na rozdíl od evropského centrálního bankovnictví, kde - zdá se - půjde v příštích letech o jednoznačně preferovanou "trendy" variantu dalšího vývoje, bude v ledním hokeji kvantitativní uvolňování hodnoceno stejně jako již existující zakázané uvolnění, tzn. bude následovat přerušení hry a její vrácení do obranného pásma kvantitativně uvolňujícího bez možnosti střídání v jeho týmu. Zdá se tedy, že zatímco doteď se o tomto tématu v evropských institucích celkem normálně jednalo, teď už se bude v Evropě stále jenom vhazovat.


Milí čtenáři, už příští týden společně oslavíme jubilejní třísté vydání Nedělních miniglos. Jako obyčejně bude jubilejní vydání obsahovat padesát vybraných glos z čísel 201 až 299. Které miniglosy z téměř pěti stovek uveřejněných v posledních dvou letech "postoupí" do již třetího speciálního výběru? Bude to v průměru jen každá desátá glosa, proto bude zajímavé zjisit, zda to budou ty opravdu nejvtipnější. Objeví se ve výběru právě vaši "favoriti"? O tom se přijďte přesvědčit na vlastní oči příští neděli. V únoru mimochodem oslavíme nejen třísté vydání Nedělních miniglos, ale i neuvěřitelných šest let s tímto blogovým týdeníkem! PŘIJĎTE SI PŘÍŠTÍ NEDĚLI PŘEČÍST JUBILEJNÍ VÝBĚROVÉ VYDÁNÍ NEDĚLNÍCH MINIGLOS!

Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste se podívat i na starší glosy, můžete si kromě kompletních archívních článků přečíst na následujících odkazech dva předcházející jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách, publikováno.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.