neděle 9. listopadu 2014

Nedělní miniglosy č.289

Podle některých odborníků není veřejné používání sprostých slov prezidentem Zemanem projevem jeho hulvátství, ale spíše dědičného sklonu ke koprolálii, tedy neodolatelného nutkání mluvit na veřejnosti vulgárně. Nedělní miniglosy proto napadlo, jestli nemůže být Miloš Zeman příbuzným slavného Wolfganga Amadea Mozarta, který touto úchylkou podle historiků nejspíš také trpěl. "Mnohé by tomu napovídalo, protože Zemanova podobnost s Mozartem je pozoruhodná," potrdil nám nejmenovaný specialista na genetiku celebrit. "Kromě fyzické podoby a sklonu k vulgaritám jsou oba extrémně sebevědomí a mají pocit, že jsou geniální, oba milují, když lidé pozorně naslouchají výsledkům jejich práce, a o Mozartovi se traduje, že při svých návštěvách Prahy objímal na Bertramce mimo jiné i stromy." Vyjádření českého prezidenta pro Nedělní miniglosy bylo stručné, proto ho přetiskujeme v plném znění: "Pane redaktore, podobným nesmyslům může věřit jen takový imbecil, jako jste vy. Ale navzdory těmto pitomostem jsem přesvědčený, že moji burané mi rozumějí!"
 
-----------------------
Česká policie by ráda měla vlastní hymnu, ale první představená verze neměla u veřejnosti ani u policistů samotných velký úspěch. Policie proto nyní uvažuje o tom, že zakoupí práva k nějaké již existující populární písni, kterou za svou hymnu prohlásí. "Mně by se svou chytlavou melodií a rytmem líbila třeba Nonstop, já chci žít nonstop! Navíc z textu doslova dýchá naše připravenost pomáhat a chránit nepřetržitě," řekl nám mimo záznam policejní ředitel. "Bohužel, proti této písni se postavil Odborový svaz policistů, který tvrdošíjně trvá na tom, že i policisté mají právo na řádný odpočinek."
----------------------
Katalánská vláda vyhlásila neoficiální referendum o samostatnosti Katalánska na Španělsku. Občané odpovídají na otázky "Chcete, aby Katalánsko bylo státem?" a "Chcete, aby bylo nezávislým státem?" Španělští vládní představitelé se snaží omezovat nepovolené referendum a voliče, kteří pravděpodobně budou na obě otázky odpovídat ANO, jak to jenom jde, například přechodným zákazem importu a konzumace českých ovocných karamelek SISI, a z programu španělské televize zmizel i jinak obsahově nezávadný dokument o slavné rakouské císařovně.
----------------------
Růst cen akcií teplárenských společností na celém světě způsobila slova bývalého sovětského prezidenta Michaila Gorbačova, který při příležitosti 25. výročí pádu berlínské zdi prohlásil, že svět stojí na pokraji nové studené války.
-----------------------
Společnost pro šíření české kultury v zahraničí vyhlásila výsledky prestižní soutěže o nejoblíbenější českou píseň v cizině. "Velký ústup ze slávy zaznamenala dlouho velmi populární Škoda lásky, která jako polka zvítězila jen u nacionalisticky orientovaných Poláků," řekl nám hlavní organizátor soutěže. "Jinak ve většině zemí vyhrála Gottova a Svobodova Včelka Mája; výjimkou byla jen Itálie, kde překvapivě zvítězila především mezi fanoušky fotbalového týmu AS Roma oblíbená česká píseň Já ne, já ne, Totti, Totti!"


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste se podívat i na starší glosy, můžete si kromě kompletních archívních článků přečíst na následujících odkazech tři předcházející jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách, publikováno.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.