neděle 2. listopadu 2014

Nedělní miniglosy č.288

Vyšetřování ukázalo, že za výpadek ostře sledovaného televizního přenosu z předávání státních vyznamenání může čaroděj Rumburak. "Díky výkonné neveřejnoprávní technice se mu podařilo narušit náš signál během přenosu z Pražského hradu," potvrdil mluvčí České televize. "Čaroděj měl sice původně - podobně jako v seriálu Arabela - několik výstředních podmínek pro obnovení vysílání, ale po devíti minutách vyjednávání zjistil, že jeho zcela absurdní požadavky na změny ve fungování naší společnosti už byly většinou dávno splněny."
----------------------
Na počest režisérů, kterým prezident republiky udělil státní vyznamenání, chystá Česká televize speciální vánoční večer na programu ČT Art, během kterého bude uveden pilotní díl nového seriálu Renč U zelené sedmy a přímo v pavilónu českých lvů se odehrávající nekonvenční nastudování komické Dvořákovy opery Šelma Sedláček.
 
-----------------------
Šéf neziskové vzdělávací organizace Paměť národa byl hospitalizován bezprostředně poté, co se dozvěděl výsledky průzkumu, podle kterých se většina obyvatel České republiky domnívá, že 28. října se slaví Halloween a Tomáš Masaryk byl první český hokejista, který se prosadil v NHL.
----------------------
Půjčovny společenského oblečení hlásí obrovský nárůst poptávky po sportovních flísových mikinách, které jsou podle revolučního českého vzoru nejnovější celosvětovou módou pro návštěvníky význačných společnenských a kulturních akcí, zejména poté, co ve flísce začala přijímat státní návštěvy i anglická královna, ve stejném slavnostním oblečení má Barack Obama přednést přístí poselství o stavu unie, flíska s vánočními motivy se na svátky připravuje pro papeže Františka a Vladimír Putin se ve flísce dokonce chystá jezdit v přímém přenosu nezávislé ruské státní televize na sibiřském tygru. "To jsou samozřejmě extrémy; běžní lidé si flísky rezervují především na plesovou sezónu, do tanečních a pro návštěvy opery," řekl nám vedoucí jedné z půjčoven. "Stále častěji si je ale chtějí půjčovat i na svatby, většinou pro ženichy, kteří se ve staromódních oblecích a škrtivých kravatách necítí dobře, ale v bílé nebo krémové variantě občas i pro nevěsty."
-----------------------
Požár budovy Francouzského rozhlasu podle vyšetřovatelů zapříčinil záznam rozhovoru českého prezidenta Miloše Zemana pro čínskou televizi, který byl zařazen do programu jako ukázka nové evropské sebevědomé politiky vůči Číně. Bezprostřední příčinou požáru bylo podle šéfa vyšetřovacího týmu to, jak mocně český prezident během rozhovoru svým čínským hostitelům podkuřoval.


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste se podívat i na starší glosy, můžete si kromě kompletních archívních článků přečíst na následujících odkazech tři předcházející jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách, publikováno.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.