neděle 30. listopadu 2014

Nedělní miniglosy č.291

Podle výsledků průzkumu veřejného mínění je většina občanů České republiky přesvědčena, že prezident Miloš Zeman doslova dýchá za české národní zájmy. Domnívají se však, že by bylo lepší, kdyby dýchal na druhou stranu.
-----------------------
Představitelé města Jičína byli zatčeni kvůli dotaci na chov včel pro bývalého loupežníka Rumcajse. Důvodem bylo několik trestních oznámení z řad slušných jičínských včelařů, kteří upozornili na to, že exloupežník chová včelstvo ve vlastních vousech, což naprosto odporuje nařízení hygienické sekce Evropské komise o náležitém vybavení euroúlů.
 
----------------------
Protože slavnostní ceremoniál je poměrně nákladná záležitost a výsledky se v průběhu let mění jen nepatrně, byly z úsporných důvodů při slavnostním vyhlášení cen Český slavík 2014 rovnou vyhlášeny i výsledky pro roky 2015 až 2018.
----------------------
Největší šachovou událostí minulého týdne nebyla ani tak očekávaná obhajoba titulu mistra světa Dánem Carlsenem, ale spíše skutečnost, že farmářka Ludmila Havránková ve více než 20 let probíhající partii se státními úředníky ustoupila ze svého doposud urputně bráněného pole. "Konečně jsme se vzájemně pochopili," oznámil hlavní vládní vyjednavač. "Paní Havránková jako farmářka používá hlavně zdravý selský rozum, což není pro diskusi se státními úřady nejlepší strategie, a v šachu je zvyklá na klasickou šachovnici o rozměrech 8x8. Nerozuměla proto naší snaze ze svého pole udělat D11, protože se domnívala, že něco takového musí ležet úplně mimo šachovnici."
-----------------------
Česká televize ve večerních Událostech vystřihla tu část projevu Miloše Zemana, ve které se český prezident kriticky zmínil o podnikateli Zdeňku Bakalovi. "Vysvětlení je velmi jednoduché," řekl Nedělním miniglosám generální ředitel ČT. "Po skandálu s Pussy Riot jsme si napřed chtěli zkontrolovat, co v různých - především afrických - jazycích může všechno znamenat slovo "Bakala", aby nás jazykově mimořádně vzdělaný prezident znovu nezaskočil nějakým svým invenčním překladem.


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste se podívat i na starší glosy, můžete si kromě kompletních archívních článků přečíst na následujících odkazech tři předcházející jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách, publikováno.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.