neděle 19. října 2014

Nedělní miniglosy č.286

Fotbalové celky, které soupeří s českou reprezentací v kvalifikaci o účast na mistrovství Evropy 2016 ve Francii, vydaly po nečekaně dobrém rozjezdu českého týmu pro své hráče absolutní zákaz šeptat tajné taktické pokyny, probírané ve svých šatnách, do Vrby.
-----------------------
Nepřehledná zůstává po volbách situace v TOP09. V prestižní soutěži o to, který z prominentních členů pražské organizace odejde ze strany nejdobrovolněji, zaznamenal výrazný neúspěch současný pražský primátor Tomáš Hudeček, a velkou šanci na vítězstí má bývalý guvernér ČNB Zdeněk Tůma. Nepodařil se ani pokus Ivo Jahelky o rekvalifikaci ze zpívajícího právníka na zpívajícího senátora.
 
----------------------
Z principů jednoduché a úspěšné marketingové kampaně hnutí ANO v letošních komunálních volbách se chtějí poučit i další politické strany. ODS tak chce v příštím roce používat jako své hlavní heslo "Prostě to splatíme!" a komunisté, podle kterých nadešla správná doba pro návrat k ideologickým kořenům, by měli za dva roky jít do voleb s úderným sloganem "Prostě je pochytáme a zakroutíme jim krkem!" Několik analogických odhodlaných sloganů různých protestních hnutí zakázal na podnět ochránců přírody předběžným opatřením soud, protože by používání sloganu mohlo být považováno za nabádání ke znečištění významného vodního toku protékajícího Prahou.
----------------------
Po doběhu své pravděpodobně opravdu poslední Velké pardubické se nechal žokej Váňa slyšet, že do budoucna uvažuje o kandidatuře do Senátu. Hlavním argumentem pro toto rozhodnutí je prý skutečnost, že senátoři tráví většinu pracovního času při jednání v prostorách konírny, takže by si pan Váňa mohl s sebou brát do práce svého oblíbeného Tjumena.
-----------------------
Český ministr financí Andrej Babiš v týdnu prohlásil, že si Mladou frontu a Lidové noviny koupil proto, aby psaly pravdu. Nedělní miniglosy proto začaly decentně sondovat mezi českými filantropy, jestli by si někdo ze stejného důvodu nechtěl koupit pana Babiše.


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste se podívat i na starší glosy, můžete si kromě kompletních archívních článků přečíst na následujících odkazech tři předcházející jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách, publikováno.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.