pondělí 13. října 2014

Nedělní miniglosy č.285

Slavný režisér Steven Spielberg začal konečně točit dlouho očekávaný historický velkofilm Koechlův seznam. Zfilmovaná podoba seznamu všech Mozartových skladeb má plánovaný rozpočet kolem 200 miliónů dolarů, tj. jen cca 300 000 dolarů na opus, a Mozart by měl být ve filmu vylíčen jako úlisný a necitelný ruský mafián, aby ho mohl hrát v Hollywoodu již dávno proslulý Karel Roden. Jeden z asistentů Andreje Babiše přispěchal s ujištěním, že český ministr financí rozhodně není evidován v Koechlově seznamu jako "agent KV.369", jak tvrdí někteří nepřejníci; dokonce v seznamu není evidován vůbec, a jestli náhodou přece jen trochu ano, s Mozartem spolupracoval jen nevědomky a rozhodně tím nechtěl nikomu ublížit.
-----------------------
Jeden z voličů se pokusil na členech volební komise vymáhat přímo ve volební místnosti odměnu 30 korun, která mu prý byla za účast ve volbách kýmsi přislíbena. Předseda komise požadovanou částku na místě vyplatil, protože se domníval, že volič pracuje jako lékař a jde jen o zdravotnický regulační poplatek.
 
----------------------
Kvůli drobnému překlepu v textu informačního letáku se stovky myslivců ze širokého okolí, mnoho ekoaktivistů a ochránců spárkaté zvěře, někteří představitelé jeleních odborů a dokonce i zástupkyně gendrově zaměřené společnosti Fórum 50%, sešly v krkonošském Harrachově, aby všichni společně oslavili otevření nového laňového centra.
-----------------------
Do Guinessovy knihy rekordů již byl jako největší volební lístek historie zařazen volební lístek formátu A2 pro volby do pražského zastupitelstva. Praha teď už ale pokukuje po dosažení dalších met a připravuje zavedení největší tramvajové jízdenky, největší poštovní známky a největší průmyslové nanočástice.
-----------------------
Ruský prezident Vladimir Putin podle agenturního zpravodajství nařídil stažení tisíců ruských vojáků rozmístěných v při hranicích s Ukrajinou, což mezinárodní lidskoprávní organizace považují za příliš drastickou metodu (dokonce i na ruské poměry) používanou doposud výhradně na králičích farmách.


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste se podívat i na starší glosy, můžete si kromě kompletních archívních článků přečíst na následujících odkazech tři předcházející jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách, publikováno.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.