neděle 26. října 2014

Nedělní miniglosy č.287

Populární animovaný krteček výtvarníka Zdeňka Millera se postupně stává hlavním pilířem rozvoje české ekonomiky. Poté, co českým obchodníkům otevřel čínský trh díky připravovanému seriálu čínské televize Krteček a panda, chtějí naši představitelé podobnou metodu využít i v dalších ekonomicky perspektivních oblastech. Vládní scénáristé už proto připravují základ pro animované seriály Krteček a ptakopysk, Krteček a anakonda a Krteček a olgoj chorchoj.
----------------------
Evropské země se dohodly na razantním snížení množství skleníkových plynů vypouštěných do atmosféry. Hlavní odborný vyjednavač za Českou republiku k tomu Nedělním miniglosám řekl: "Nejdůležitějším faktorem bude dobré utěsnění skleníků, aby z nich pokud možno ani trochu skleníkových plynů neuniklo do ovzduší. Samozřejmě budeme muset odstranit všechna větrací okna, všechny vchody do skleníků budou muset být nahrazeny speciálními přechodovými komorami a starší skleníky - jakým je třeba velký skleník na zámku Lednice - obestavíme neprodyšným betonovým sarkofágem. Ano, bude to stát spoustu peněz, ale za čisté ovzduší pro naši planetu to rozhodně stojí."
 
-----------------------
Podle zřejmě ukvapeného vyjádření ministra školství Marcela Chládka by se měl bývalý prezident Václav Klaus stát předsedou Národní rady pro vzdělávání. Proti tomuto kroku ovšem protestuje mnoho pracovníků ve školství, protože se obávají, aby podle neblahého zvyku bývalého prezidenta nebyli propuštěni na amnestii.
----------------------
Zástupci mnoha českých retro klubů a milovníci starých předlistopadových pořádků z celé republiky se ve čtvrtek vpodvečer sešli v Praze, aby si připomněli nejlepší tradice českého normalizovaného obchodu ve frontě na iPhone 6.
-----------------------
Drobné a nepříliš významné úpravy v Listině základních práv a svobod chystá Evropská komise. "Lidé se nemusejí ničeho obávat," řekl nám mluvčí Evropské komise. "Celkový počet základních lidských práv zůstane stejný, jen jejich výčet lépe přizpůsobíme realitě běžného života v EU. Například místo již zastaralého práva na práci, které se stejně v praktickém životě už dávno neuplatňuje, by měli obyvatelé EU získat nezadatelné a nezcizitelné právo na letní čas."


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste se podívat i na starší glosy, můžete si kromě kompletních archívních článků přečíst na následujících odkazech tři předcházející jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách, publikováno.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.