neděle 5. října 2014

Nedělní miniglosy č.284

Státní podnik Lesy České republiky vydal pražskému arcibiskupství v rámci církevních restitucí pozemky s bájnou horou Blaník. Dále se jedná o tom, zda součástí restitucí budou i blaničtí rytíři. Podle právních expertů bude rozhodující, budou-li rytíři považováni formálně za blanický mobiliář nebo naopak za samostatnou nemovitost, čemuž by napovídal fakt, že se zatím rytíři v české historii ani jednou nepohnuli, i když už bylo národu všelijak.
-----------------------
Věra Jourová podala k Evropskému soudu pro lidská práva stížnost na Europarlament. Podle jejího názoru je tepelná úprava lidského masa možná tradiční na Nové Guinei nebo v některých oblastech centrální Afriky, ale je v zásadním rozporu s kulturní tradicí naší části světa. Pověstné grilování uchazečů o místo evropských komisařů europoslanci by proto měl soud s okamžitou platností zakázat.
 
----------------------
Podnik Sazka zavádí v České republice oblíbenou hru Eurojackpot, kde se podle jejích evropských organizátorů dá vyhrát hlavní cena ve výši až několika miliard korun. Česká vláda nejen že nevystoupila proti této loterii jako formě hazardu, ale naopak pověřila výběrem nejlepších čísel Věštecký odbor Českého statistického úřadu a v návrhu státního rozpočtu na příští rok počítá s tím, že Česká republika vyhraje během roku jackpot nejméně čtyřikrát.
-----------------------
Pracovníci Ministerstva zahraničních věcí se v reakci na prezidentovu kritiku českého velvyslanectví na Ukrajině vyjádřili, že stojí plně za kyjevskou ambasádou. Český vevyslanec jejich slova potvrdil: "Úřednici i politici z ministerstva tentokrát nemluví do větru, ale říkají čistou pravdu. V parku za budovou velvyslanectví je totiž výrazně bezpečněji než na ulici před hlavním vchodem, proto úředníci z Prahy v případě sebemenšího nebezpečí odbíhají za ambasádu, za kterou stojí tak dlouho, dokud bezprostřední nebezpečí nepomine."
-----------------------
Vedení Českých aerolinií nadále trvá na propouštění svých zaměstnanců. Po komplikovaném jednání se zástupci odborů ale manažeři souhlasili alespoň s kompromisem, že nebudou své zaměstnance vyhazovat během letu.


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste se podívat i na starší glosy, můžete si kromě kompletních archívních článků přečíst na následujících odkazech tři předcházející jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách, publikováno.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.