neděle 28. září 2014

Nedělní miniglosy č.283

Čeští mariášníci si založili svou vlastní odborovou organizaci, kterou chtějí využít pro případ, že by náhodou ztratili fleka.
----------------------
Český prezident Miloš Zeman se účastní konference Dialog civilizací, kterou na Rhodosu organizuje blízký spolupracovník ruského prezidenta Putina, oligarcha Vladimir Jakunin. Protože Jakunin je na sankčním seznamu USA, účast českého prezidenta je braná jako kontroverzní. "Nemyslím, že by pan prezident svým odjezdem na Rhodos nějak porušil dohodnutá sankční pravidla vůči Rusku, protože jeho vytříbené projevy plné bonmotů - zejména pokud jsou v ruštině - nepatří ani mezi potraviny ani mezi jiné sledované komodity," řekl nám český premiér Bohuslav Sobotka. "Ale než se dohodneme s našimi evropskými partnery, jestli jako porušení sankcí nemůže být vnímána prezidentova zpáteční cesta, rozhodně bych ho zpátky do České republiky nepouštěl."
 
-----------------------
Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová předpokládá i další nárůst minimální mzdy. Od ledna by měla být minimální mzda 9 200 Kč a ministryně očekává její další navýšení na částku přes 11 000 Kč. "Ráda bych, aby navyšování bylo tak rychlé, že minimání mzda někdy kolem roku 2019 předstihne mzdu průměrnou."
-----------------------
Na poutní mši u příležitosti svátku svatého Václava ve Staré Boleslavi byl v neděli korunován kovový reliéf Madony s dítětem, zvaný Palladium země české. Korunovaci Palladia přihlíželo několik tisíc lidí, další tisíce natěšených zvědavců čekaly na korunovaci omylem u pražského obchodního domu Palladium, protože se čekající domnívali, že jde o speciální sváteční slevovou akci.
----------------------
V českém vydání magazínu Forbes by od příštího roku měl být kromě tradičního žebříčku nejbohatších Čechů zveřejňován i žebříček Čechů nejchudších. Odborníci si zatím přou o to, jaký má být hlavní zdroj informací a upozorňují na to, že pokud by to měla být daňová přiznání pro finanční úřady, mohlo by se snadno stát, že by si oba žebříčky mohly být dost podobné.


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste se podívat i na starší glosy, můžete si kromě kompletních archívních článků přečíst na následujících odkazech tři předcházející jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách, publikováno.



Pozn.: Anglická verze mého fotowebu www.petrvapenik.cz (případně pro mezinárodní použití i www.petrvapenik.com a www.petrvapenik.eu) je už téměř dokončena a dá se používat. Teď už budu jen opravovat chyby a průběžně upřesňovat text, všechny další nové články na webu již budou vycházet v obou jazykových verzích.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.