neděle 21. září 2014

Nedělní miniglosy č.282

Zoologové a lesníci potvrzují, že do Čech se po dlouhé době vracejí vlci. Podle jejich názoru se ale lidé v místech vlčích teritorií nemusejí ničeho obávat. Vlci žijí většinou v ústraní a lidi až na vzácné výjimky nijak neohrožují. Vlka se podle názoru expertů na život církví může oprávněně obávat maximálně kardinál Duka, což potvrzuje stenozáznam z vystoupení bývalého pražského arcibiskupa Vlka, který na posledním zasedání České biskupské konference oslovil svého nástupce slovy "Jen počkej!"
----------------------
Rozhodující hlas v referendu o setrvání Skotska ve Velké Británii měla nakonec slavná příšera Nessie z jezera Loch Ness. Nessie ve volební místnosti na břehu jezera hlasovala proti samostatnosti, která by Skotsko nejspíš příliš vzdálila Evropské unii, a prohlásila, že je sice v principu pro nezávislost Skotska, ale až po vyhlášení výsledků prestižní ankety o největší příšeru Evropské unie, ve které se už Nessie probojovala do finále a i v něm má podle odborníků proti José Manuelu Barrosovi dobré šance na vítězství.
 
-----------------------
K nepříjemné záměně došlo ze strany vedení NATO, které vyhlásilo, že do pozice předsedy svého Vojenského výboru jmenovalo náčelníka českého generálního štábu, generála Petra Pavla. "Původně jsme měli zájem o pana Pavla Pavla," potvrdil mýlku přímo mluvčí šéfa NATO, "protože jsme se dozvěděli, že se mu kdysi podařilo rozpohybovat i sochy na Velikonočním ostrově, a chtěli jsme ho proto požádat, jestli by nerozpohyboval i zatuhlý mírový proces na Ukrajině a na Blízkém východě. Kvůli administrativní chybě našich úředníků jsme ale do funkce jmenovali generála Petra Pavla, který měl ze svého jmenování takovou radost, že teď už je nemůžeme vzít zpátky." NATO svou chybu uznává, ale na druhou stranu celá aféra dopadla ještě celkem dobře. "Ano, mohlo to celé dopadnout o dost hůř, protože jsme nakonec jmenovali do funkce kvalitního vojáka s pozitivním vztahem k naší alianci. Mohli jsme totiž také omylem jmenovat do této klíčové funkce Pavla Petra z Moravských Budějovic, který zrovna nedávno v hospodě prohlásil, že se na nějaké NATO může vykašlat."
----------------------
Program ČT2 v poslední době nečekaně soustředil svůj zájem na Adolfa Hitlera. "Ano, využíváme rostoucí popularity archívních pořadů s panem Hitlerem," řekl nám jeden z manažerů programové sekce České televize. "Kromě tradičních "pondělků s Hitlerem" pod názvem "Druhá světová válka v barvě" a nově zavedených "úterků s Hitlerem", které uvádíme pod názvem "Poslední tajemství třetí říše," připravujeme na středy reprízu cyklu dokumentů "Hitlerovi muži", na čtvrtky po 22. hodině nový seriál "Hitlerovy ženy" a na páteční večery pak nové otázky kladoucí investigativní relaci "Hitlerovy děti???"." Nedělní miniglosy jen doufají, že hlavním vánočním programem na ČT2 letos nebude koncert "Adolf Hitler v Lucerně".
-----------------------
Soud v Sankt Petěrburgu zprostil viny bolševické námořníky, kteří před 97 lety zahájili v Rusku socialistickou revoluci výstřelem z křižníku Aurora. Soud potvrdil, že střelci nebyli schopni dohlédnout následků svých činů, protože k výstřelu použili zcela slepý náboj.


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste se podívat i na starší glosy, můžete si kromě kompletních archívních článků přečíst na následujících odkazech tři předcházející jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách, publikováno.


Pozn.: Jak už jsem poprvé upozorňoval minulý týden, na mém fotowebu www.petrvapenik.cz (případně pro mezinárodní použití i www.petrvapenik.com a www.petrvapenik.eu) došlo k na první pohled nepatrné, ale v důsledku docela zásadní změně: V pravém horním rohu se objevila kromě české i britská vlaječka, která signalizuje, že web již má i anglickou verzi. Anglické stránky ještě nejsou zcela kompletní, chybí ještě překlady názvů některých fotek, ale předpokládám, že do konce příštího týdne už bude anglická verze plně použitelná. Pokud by tedy byli mezi vašimi známými i cizinci, kterým by se podle vašeho názoru mohly moje fotky líbit, už teď mají možnost - při troše jazykové fantazie, protože nejsem žádným excelentním angličtinářem - dozvědět se o mých fotkách o dost víc než z české verze. Všechny další nové články na webu již budou vycházet v obou jazykových verzích.

Mimochodem, osobně jsem velmi rád, že po událostech tohoto týdne nemusím ještě připravovat speciální skotskou mutaci :-).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.