neděle 13. července 2014

Nedělní miniglosy č.277

Pozn.: Jak už jsem uvedl v článku Pojeďte se mnou do Japonska!, letos o prázdninách si Nedělní miniglosy vezmou poprvé od svého prvního čísla v únoru 2009 delší souvislou dovolenou. Během své japonské cesty se budu snažit psát pravidelné reportáže, takže - jak doufám - budou mít zdejší čtenáři co číst a bude toho dokonce víc, než je tu v poslední době obvyklé, ale tradičního nedělního týdeníku se dočkáte zase až skoro na konci prázdnin, 24.srpna. Věřím, že se tu se zájemci o téměř hodnověrné nedělní zpravodajství ze žhavé současnosti v tu dobu u 278.vydání Nedělních miniglos opět ve zdraví sejdeme.
---------------------------------
Dvojnásobná wimbledonská vítězka Petra Kvitová odpověděla úpřímně na výtky některých českých poslanců, že se přestěhováním do Monaka snaží vyhnout odvádění nezanedbatelných daní. Podle jejího vyjádření dává přednost tomu prohrát v Monte Carlu své poctivě vydělané peníze v ruletě, která má v porovnání s výběrem daní v České republice mnohem jasnější a jednodušší pravidla a figuruje v ní jediná nula.
 
-----------------------
Podle prohlášení některých lidoveckých politiků naznačuje nerozhodný postup české vlády vůči jmenování nového českého eurokomisaře, že zatímco všechny ostatní země hrají na mezinárodní scéně šachy, my hrajeme kuličky. Ministerstvo zahraničí kontrovalo vyjádřením, že záleží jen na tom, jestli jsme ve své disciplíně nejlepší. Česká republika je každopádně díky své slavné kubistické tradici připravena - pokud by nám chtěla v kuličkách konkurovat i jiná země EU - flexibilně přejít z kuliček na krychličky.
----------------------
Největší loď sestavená výhradně z PET lahví je právě na cestě po Labi z Čech do Hamburgu. Obrovskou výhodou tohoto způsobu cestování je podle konstruktérů skutečnost, že pokud loď ztroskotá, ve zbylých lahvích je možné poslat snadno prosbu o pomoc. Z cesty plavidlem sestaveným z pěti tisíc PET lahví by měl vzniknout filmový dokument, jehož kvalitu zatím nejde zcela zaručit, protože bude snímán kamerou vyrobenou z prázdné láhve od kofoly.
-----------------------
Nejvyšší kontrolní úřad chce navázat na nejlepší udavačské tradice českého národa a umožní zasílat kontrolorům anonymní podněty z řad slušných a bdělých občanů. Hlavní ideu, na které je projekt založený, představil šéf NKÚ: "Domníváme se, že mezi vysokými a nízkými pohnutkami lidí by měla být pokud možno rovnováha, a proto jsme se rozhodli činnost Nejvyššího kontrolního úřadu založit na využívání nejnižších lidských pudů."
-----------------------
Ležákem roku bylo v České republice vyhlášeno nové knižní vydání Kámásútry, konkrétně její první část, která se zaměřuje především na polohy vleže.
-----------------------
Na světových burzách prudce stouply ceny výrobků z krokodýlí kůže, protože krokodýli z oblasti nížin kolem Amazonky vstoupili na protest proti posledním zoufalým výsledkům brazilské fotbalové reprezentace na mistrovství světa do časově neomezené výstražné stávky.


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste se podívat i na starší glosy, můžete si kromě kompletních archívních článků přečíst na následujících odkazech tři předcházející jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách, publikováno.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.