pondělí 7. července 2014

Nedělní miniglosy č.276

Proti další repríze televizního seriálu z prostředí pražské kriminálky 80. let oficiálně protestoval Brad Pitt, který vzhledem k zanedbatelné velikosti Prahy ve srovnání s New Yorkem a Los Angeles požaduje, aby se dílo uvádělo s upraveným názvem Velký Pittaval z malého města.
-----------------------
Podle názorů předních statistiků není ještě celosvětová intelektuální krize (na rozdíl od té hospodářské) zažehnána. Po velkém propadu na světové IQ burze v roce 2008 se sice pokles celosvětového IQ indexu zmírnil, ale zastavit se ho zatím nepodařilo. "Podle některých optimistických předpovědí, by již v příštím roce konečně mohlo dojít k celkovému intelektuálnímu růstu, který se odhaduje na 0.2-0.4 procentního bodu," řekl nám mluvčí Eurostatu. "To ovšem samozřejmě platí jen v tom případě, že lidé nebudou i nadále blbnout."
 
----------------------
Jak nám potvrdil regionální policejní mluvčí, pro podezření z propagace fašismu byl obviněn mladý muž z Hojsovy Stráže: "Mladíkovi ujel poslední linkový autobus, a proto stopoval projíždějící automobily, jejichž řidiče - pokud zastavili - oslovoval slovenským luďáckým pozdravem "na Stráž?".
-----------------------
Ministr kultury Daniel Herman uvedl po důkladném prostudování rozpočtu ministerstva, že jeho aktuálně nejoblíbenější knihou je celkem logicky román jeho fonetického jmenovce Ignáta Herrmanna s názvem U snědeného krámu.
-----------------------
Uruguayský fotbalový útočník Luis Suárez, který byl na brazilském šampionátu potrestán několikaměsíčním zákazem fotbalu za kousnutí svého italského soupeře, se v nuceně volném čase přihlásil v Montevideu na specializovaný kurs štěkání. Předpokládá se proto, že se bude snažit fotbalové činovníky přesvědčit, že Suárez, který štěká, nekouše.

Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste se podívat i na starší glosy, můžete si kromě kompletních archívních článků přečíst na následujících odkazech tři předcházející jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách, publikováno.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.