neděle 24. listopadu 2013

Nedělní miniglosy č.247

Pozn.: Taky se vám stává, že něco, na co jste se neskonale těšili a kvůli čemu jste ani nemohli dospat, zvrtáte ponejvíce vlastní pitomostí, kterou bohužel není možné na nikoho svést, i když by to bylo moc lákavé? Že byste film dne nejradši zase vrátili na začátek a zkusili to ještě jednou a líp? Že se na sebe druhý den po ránu radši odmítáte podívat i do zrcadla, abyste ho nemuseli ze vzteku rozbít? Je logické a jasné, že vás v tu chvíli přejdou i poslední zbytky humoru a optimismu. Věru - optimální rozpoložení pro napsání opravdu zábavných Nedělních miniglos! Ale něco člověk dělat musí, protože rozbíjením zrcadel se na dlouho nezabavíte, aspoň ne u mě doma, protože bydlím v Dobřichovicích a ne na Petříně. Tak jestli v miniglosách bude dnes něco drhnout, je to proto, že v redakci dnes duchem nepřítomného zkušeného šéfa Čerfa, který někde vyspává opici, nahradila nezkušená, ale velmi ambiciózní a přizpůsobivá rychlokvaška Pitomý Čerf. Tak uvidíme, s čím se vytasí dnes, když už včerejšek byl plně v jeho režii.

Kromě několika řádů německých rytířů se o svůj majetek v rámci církevních restitucí přihlásili i blaničtí rytíři. Celý proces zatím ale brzdí fakt, že blaničtí rytíři odmítají dodržet standardní restituční proces s výmluvou, že na české úřady se budou ochotni vypravit až v okamžiku, kdy bude české zemi nejhůř.
 
-----------------------
Čeští komunisté a další příznivci odkazu Julia Fučíka nelibě nesou hlavní slogan celorepublikové kampaně Společnosti za zdravá střeva: "Lidé, bzděte!"
-----------------------
Jízda načerno v pražské hromadné dopravě bude stát nově až 1500 Kč. To by podle ekonomických analytiků mohlo rozhýbat realitní i knižní trh v České republice víc než veškeré intervence ČNB, protože při vymáhání případné nezaplacené pokuty již exekutorovi při takové částce nebude stačit zabavit automobil, ale jedinou možností bude zabavení něčeho s opravdu velmi vysokou a trvalou hodnotou, tedy domu, bytu nebo memoárových knih prezidenta Zemana.
-----------------------
ČNB se snaží za každou cenu přesvědčit občany ČR, aby utráceli. "Nevím, jestli je to šťastný způsob," řekl nám jeden z kritiků této snahy. "Může hrozit to, že lidé, kteří nebudou mít na utrácení peníze a přitom se nebudou chtít oproti ostatním šťastně utrácejícím cítit odstrčeně, sáhnou z nouze k utrácení politiků."
-----------------------
Zajímavý objev publikovali čeští psychologové z Pavlovova institutu. Kdykoli se v listopadu ozve na ulici cinkání klíčů, začne řada lidí z neznámých důvodů samovolně slinit.


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste se podívat i na starší glosy, můžete si kromě kompletních archívních článků přečíst na následujících odkazech tři předcházející jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách, publikováno.

Nedělní miniglosy č.200 (výběr Nedělních miniglos z čísel 101 až 199)


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.