pátek 1. listopadu 2013

InfraBerounka 2

Nedávno jsem publikoval článek s prvními dvěma fotkami Berounky v infračerveném světle, ve kterém jsem slíbil ještě dvě až tři fotky přidat. Budete to teď se mnou muset nějakou dobu vydržet, protože ještě před příchodem zimy chci trochu doplnit svou existující infračervenou kolekci. Až poté bych se měl vrátit do světa normálních barev, teď ale má doplnění dlouhodobého cyklu "Infračervené řeky" přednost.
 
 

Vracíme se tedy k Berounce - tentokrát v místech jezu u železničního mostu v Mokropsích. Všímáte si těch rozličných barev podzimu? :-) V těchto místech jsou po většinu času rybáři a i na následující fotce je jeden dobře vidět. To, že vypadá trochu "kvantově rozmazaně" je dáno tím, že kupodivu nedokázal pózovat na jednom místě kýžených několik minut, tedy po dobu expozice snímku. Jen pro zajímavost uvedu, že po napohled pustém železničním mostu během expozice fotky projely dva rychlíky.



Při pohledu na skoro bílé stromy na břehu řeky se můžeme za jasného dne kochat nádherně hnědou oblohou bez mráčku. Nebo byste snad opravdu dali přednost té fádní azurové? :-)



V řece se zrcadlící chatovou oblast v Mokropsích jste si mohli prohlédnout už minule. Tentokrát nabízím trochu jiný pohled a trochu jiné barevné ladění. Je bližší skutečnosti než to předchozí? Kdo ví? V infračerveném světě pojem barevnosti ztrácí svůj běžný význam.



Je pravděpodobné, že tento víkend bude posledním "v infračervené řadě". V tom minulém, prodlouženém, jsem konečně přivezl několik záběrů "od vody" z Prahy a také z trochu hektické výpravy "na otočku" za říčkou Mumlavou do Harrachova. Už jste někdy viděli v Praze šestnáct tučňáků s patnácti racky na hlavě a loď vybírající právě zatáčku na Vltavě? Jestli ne, tak v příštím týdnu budete mít šanci :-).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.