neděle 3. listopadu 2013

Nedělní miniglosy č.245

Potomci skvělého předválečného fotbalového útočníka Antonína Puče podali trestní oznámení na skupinu poslanců kolem sociálního demokrata Michala Haška za poškození dobrého jména.
-----------------------
Evropská unie připravuje doslova revoluci ve splachování. Nová závazná pravidla by měla stanovit nejen jednotný způsob splachování, ale i povolenou četnost a maximální objem použité vody. Práce na evropské směrnici o splachování se již nadějně rozjely, v současné době např. již třetí měsíc jedná přípravná komise o tom, jakým politicky korektním výrazem by bylo možné nahradit dosud pracovně používaný termín "eurohovno". Na rozdíl od vytváření legislativy k používání elektrických žárovek a k zakřivení banánů chce hrát tentokrát Česká republika významnější roli, a proto nabídla ke spolupráci několik kvalitních odborníků. "Nechceme být jen útrpnými a věčně remcajícími příjemci evropských pravidel," řekl nám ministr zahraničí v demisi, "zvlášť pokud jde o oblast, ve které Evropě máme co nabídnout, vzhledem k tomu, jak jsou naši politici a státní úředníci splachovací."
 
-----------------------
Šéf americké diplomacie John Kerry poprvé připustil, že ve sledování a odposlouchávání zašly americké služby příliš daleko. Nestalo se tak ale v souvislosti s odposloucháváním čelných evropských politiků, jejichž sledování považuje americká strana za nezbytné a místy dokonce za docela zábavné, ale až poté, co se provalilo masivní nasazení odposlechů pro sledování komunikace mezi různými druhy tapírů, varanů a hadů. Podle šéfa americké filiálky firmy ABL, která sledování jako obyčejně zajišťovala, ale byly i tyto odposlechy zcela namístě: "Hady kupříkladu sledujeme již několik let kvůli podezření z podpory extrémní pravice a neonacistických sil, protože naše výkonné počítačové analyzéry jednoznačně potvrdily v hadí komunikaci výrazně nadstandardní četnost nepřípustného slova "ss".
-----------------------
Ze změn vlastnických práv na českých železnicích by mohli profitovat čeští vysokoškoláci, protože by měla postupně vzniknout celá řada soukromých kolejí.
-----------------------
Bývalý předseda Agrokombinátu Slušovice František Čuba rozšířil svoji mezi sběrateli velmi ceněnou soukromou sbírku vyznamenání o další přírůstek. Po medaili Za službu vlasti z roku 1962, státním vyznamenání Za vynikající práci z roku 1978, Řádu práce z roku 1986 a titulu Hrdina socialistické práce z roku 1989, získal tentokrát od prezidenta Zemana medaili Za zásluhy. "Po režiséru Otakaru Vávrovi jde o dalšího pozoruhodně komplexního člověka, který dokáže získávat ocenění bez ohledu na aktuální společenské uspořádání," ocenil Čubovy schopnosti jeden z představitelů Kanceláře prezidenta republiky. "Pokud půjde všechno dobře a pan prezident nebude chodit moc často po svém bytě potmě, očekávám, že kariéra pana Čuby nakonec vyvrcholí zkompletováním sbírky a ziskem i posledního chybějícího ocenění - nejcennějšího a nejvzácnějšího současného českého vyznamenání - Řádu bílého dinosaura."


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste se podívat i na starší glosy, můžete si kromě kompletních archívních článků přečíst na následujících odkazech tři předcházející jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách, publikováno.

Nedělní miniglosy č.200 (výběr Nedělních miniglos z čísel 101 až 199)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.