neděle 25. srpna 2013

Nedělní miniglosy č.235

Pražští strážníci varují občany před násilnickými tlupami poslanců, které operují v ulicích a parcích vnitřní Prahy. Poslanci totiž po rozpuštění Sněmovny a po nuceném vystěhování z parlamentních ubytoven vytvořili bezprizorné skupinky podle stranické příslušnosti, které kočují v okolí Parlamentu, přepadají nic netušící kolemjdoucí, zatahují je do improvizovaných diskusních brlohů na svazích Petřína a vystavují je nezměrným psychickým útrapách tím, že je nutí diskutovat o situaci ve společnosti a poslouchat připravené pozměňovací návrhy k projednávaným zákonům, které kvůli rozpuštění Sněmovny jinak přijdou vniveč.
-----------------------
Aby se prezidentu Zemanovi lépe plnil další z jeho slibů, totiž že se zasadí o růst průměrné mzdy, rozhodla se česká vláda, že průměrná mzda se od září nebude počítat podle nějakých stupidních vzorečků, ale bude se vyhlašovat zákonem. "Chceme se držet analogie s vyhlašováním minimální mzdy, a zaručit tak, že během příštího levicového volebního období průměrná mzda výrazně vzroste, protože na to voliči vždycky dobře slyší," řekl nám mluvčí vlády. Protesty českých statistiků a ekonomů utnul prezident velmi rázně: "Chce to jen odvahu k netradičním řešením. Kdybych se já jako prezident bál udělat některé nezbytné razantní řezy - byť i proti dosavadním ústavním zvyklostem - je docela možné, že bychom tu dnes ještě - považte - měli demokracii."
 
-----------------------
Vzhledem k aktuálnímu politickému rozložení sil v české společnosti začnou čeští výpravčí nosit po předčasných volbách zase své tradiční červené čepice.
-----------------------
Velké množství speciálních potravinových doplňků obsahujících antioxidanty se chystá po víkendových protiromských demonstracích zakoupit česká policie, protože doufá, že by jí to mohlo pomoci v boji s volnými radikály.
-----------------------
Kvůli natáčení nového filmu v produkci Ridleyho Scotta byla celou noc z pátku na sobotu a v průběhu sobotního rána zastavena doprava na metru linky B z Florence na Smíchovské nádraží. "Ukázalo se, že za těch pár dolarů byli kvůli natáčení amerického filmu ochotni zastavit kompletně provoz metra na celých 10 hodin pouze v Praze a v Jerevanu," řekl nám zástupce americké produkce. "Pak jsme ale zjistili, že v Jerevanu nešlo o 10 hodin, ale jen o pár minut, nešlo o metro ale o starý autobus a nešlo o to ho zastavit, ale roztlačit."

Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste se podívat i na starší glosy, můžete si kromě kompletních archívních článků přečíst na následujících odkazech dva předcházející jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách, publikováno.

Nedělní miniglosy č.200 (výběr Nedělních miniglos z čísel 101 až 199)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.