neděle 4. srpna 2013

Nedělní miniglosy č.232

Extrémní dusno, které způsobil svým stěží uvěřitelným kankánem v porcelánu ministr kultury Jiří Balvín v Národním divadle, snad již pominulo. Zatímco podle některých příznivců současné vlády bylo příjemné ochlazení způsobeno především chladnou hlavou premiéra Rusnoka, podle překvapeného Balvína, který se jako mnohačetný odborník věnuje ve svém volném čase i umělecké meteorologii, došlo k ochlazení kvůli bouřkám na přecházející studené kulturní frontě.
-----------------------
Vzhledem ke zveřejnění platů vládních úředníků Nečasovy vlády vyhlásil Český hydrometeorologický ústav nejvyšší stupeň varování vzhledem k rostoucímu Indexu závisti a nepřejícnosti. "Lidé by si měli dávat pozor přibližně stejně jako při velkých vedrech," uvedl mluvčí ústavu, "protože za těchto extrémních podmínek může zvlášť u citlivějších povah dojít snadno k náhlé nevolnosti." Specialisté na zdravou výživu navíc tvrdí, že v tomto případě většinou nepomáhá ani dostatečný přísun tekutin.
 
-----------------------
Prezident Miloš Zeman ukázal znovu nevšední cit pro vyvážené a nediskriminační řešení zapeklité politické situace v České republice. Dal najevo, že pokud chce vládnout opět pravice zaštítěná Miroslavou Němcovou, musí adeptka na předsedkyni vlády do jeho rukou osobně přinést nejméně 101 notářsky ověřených podpisů podporujících poslanců, navíc s připojenou podrobnou analýzou jejich DNA a fotografií jejich oční duhovky. V případě premiéra Rusnoka by nicméně Zemanovi stačilo, kdyby na Zemanův předtočený telefonický dotaz, zda se mu podařilo získat podporu 101 poslanců, stiskl jedničku.
-----------------------
Ministr kultury Jiří Balvín po neúspěchu se změnou v Národním divadle aspoň s okamžitou platností odvolal z pořadu Otázky Václava Moravce moderátora Václava Moravce: "Než se najde náležitý odborník, který by konečně tak důležitému televiznímu pořadu vtiskl moderní a přitom navýsost vyváženou a důvěryhodnou podobu, musíme mírně upravit název pořadu, aby bylo vidět, že závislost na Václavu Moravcovi skončila, a zároveň byla z dočasného názvu patrná žádoucí kontinuita a návaznost na nejlepší tradice české žurnalistiky." Podle dobře informovaných zdrojů z České televize by se měl pořad zatím vysílat s dočasným neutrálním názvem Otázky Emanuela Moravce.
-----------------------
Klidněji, než se čekalo, proběhla demonstrace pravicových radikálů ve Vítkově na Opavsku. Všeobecně se předpokládalo, že demonstrace bude zaměřená rasisticky, proto byli na místě připraveni k zásahu policejní těžkooděnci. Ukázalo se ale, že demonstrující pouze přišli podpořit vedení a herce pražského Národního divadla v jejich sporu s ministrem kultury, protože na demonstraci se často skandoval pokřik: "NIC NEŽ NÁROD SOBĚ!!"

Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste se podívat i na starší glosy, můžete si kromě kompletních archívních článků přečíst na následujících odkazech dva předcházející jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách, publikováno.

Nedělní miniglosy č.200 (výběr Nedělních miniglos z čísel 101 až 199)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.