neděle 18. srpna 2013

Nedělní miniglosy č.234

Ukazuje se, že losi evropští z jediného českého stáda, žijícího na Jindřichohradecku, letos okousali více mladých stromků, než stanovuje závazná norma Ministerstva zemědělství pro provoz lesa PL-236/2012. Všech 17 členů stáda bylo proto pozváno na místní policejní stanici ke standardnímu "zajištění podání vysvětlení". Kdyby se podezření potvrdilo, losům hrozí až dvoumiliónová pokuta podle zákona o sázkových hrách a loteriích.
-----------------------
Prezident Zeman předčasně vyhlásil datum předčasných parlamentních voleb na poslední říjnový víkend. Zajímavé je, že tak neučinil standardní cestou, ale v rozhovoru pro ortodoxně komunistické Haló noviny. Hrad se brání tím, že šlo fakticky o běžnou tiskovou inzerci, která se bohužel do jiných novin nevešla, protože v nich právě běží reklamní kampaň na Fidorku. "Chceme, aby tradiční Fidorka neměla se stalinistickými Haló novinami nic společného," řekl nám manažer kampaně, "což ale samozřejmě neznamená, že máme něco proti těm, kteří mají komunistickou propagandu rádi a Haló novin si - podobně jako prezident Zeman - váží. Naopak, pro specifickou klientelu čtenářů Haló novin, která je pověstná obdivováním všeho dříve sovětského a dnes ruského, chystáme zcela novou podobu čokoládové oplatky, která se bude jmenovat Fjodorka."
 
-----------------------
Přestože to ještě před pár dny vypadalo, že na rozpuštění Poslanecké sněmovny se strany bez problémů dohodnou, ukazuje se, že ani v tomto poměrně jednoduchém bodě nebude v dnešní polarizované společnosti snadné najít tolik potřebnou shodu. Levicoví poslanci prozatím požadují rozpustit Sněmovnu kyselinou, pravice naopak preferuje použití louhu, a protože několik středových nezařazených poslanců chce dokonce místo žíravin k rozpuštění použít jen dostatečné množství obyčejné vody, ústavní většina, která je pro rozpuštění Sněmovny nezbytná, se bude hledat jen těžko.
-----------------------
Bývalý kosmonaut a letec Vladimír Remek, který byl konečně jmenován velvyslancem v Moskvě, je podle svého vyjádření velmi šťastný, že se mu nakonec podařilo z oběžné dráhy dostat na dráhu diplomatickou. "V diplomacii to sice samozřejmě není tak vzrušující, jak když obíháte kolem planety Země, ale i tak předpokládám, že své zkušenosti z orbity uplatním, až budu v Moskvě obíhat recepce."
-----------------------
Drobnou ale politicky významnou změnu ve vyjmenovaných slovech "po z" odsouhlasil končící český parlament: Místo vyjmenovaného slova Ruzyně bude do seznamu nově zařazeno vyjmenované slovo Václava Havla.

Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste se podívat i na starší glosy, můžete si kromě kompletních archívních článků přečíst na následujících odkazech dva předcházející jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách, publikováno.

Nedělní miniglosy č.200 (výběr Nedělních miniglos z čísel 101 až 199)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.