neděle 12. května 2013

Nedělní miniglosy č.220

Prezident Miloš Zeman se ostře ohradil proti názorům některých prohnilých komentátorů, že byl při otevírání komory s korunovačními klenoty po oslavě na ruské ambasádě opilý: "Místo neustálého kydání hnoje tak typického pro žumpu české žurnalistiky by se měli novináři zajímat i o pozitivní stránky celé akce, například o rychlost, se kterou se nám podařilo ke komoře s klenoty sehnat všech čtrnáct klíčů."
-----------------------
Skvělého úspěchu na mistrovství světa profesionáních tiskových mluvčích dosáhl český reprezentant Jiří Zlatoústý. V užším finále zvítězil nad všemi soupeři a navíc překonal světový rekord, když na zadané téma mluvil 16 hodin a 46 minut, aniž by přítomným novinářům poskytl jedinou relevantní informaci a odpověděl na jedinou otázku.
 
-----------------------
Odborná komise Ministerstva školství potvrdila, že od příštího roku se v České republice bude místo eurovlažné angličtiny povinně maturovat z tzv. společného evropského jazyka, o kterém se do budoucna uvažuje jako o úředním jazyce Evropské unie. "Je pravda, že evropský jazyk ještě oficiálně neexistuje, není uzákoněn a je možné, že se na něm ještě ani nezačalo pracovat, ale podle našich informací a některých ušitých svědků se tímto jazykem v praktickém životě úřadů Evropské unie mluví již dávno," řekl nám předseda komise. "Přes drobné překážky se ale domníváme, že naši studenti jsou na určitou míru nepředvídatelnosti státních maturit již zvyklí a s neobvyklou situací se nakonec - jako obyčejně - vyrovnají."
-----------------------
Ministr zahraničí Karel Schwarzenberg připustil, že ho během nudného projevu prezidenta v Poslanecké sněmovně přemohl spánek. Podle jeho názoru byla hlavním důvodem únava po večerním slavnostním programu v pražské zoologické zahradě, kde se populární ministr zahraničí stal v místním insektáriu oficiálně kmotrem nově vylíhnuté generace much tse-tse.
-----------------------
Vítězství Pankráce v letošním ročníku prestižní ankety O ledového muže roku napadl hned po vyhlášení výsledků v pořadí druhý Bonifác. Svůj protest odůvodnil tím, že podle jeho informací je Pankrác ve skutečnosti ženského rodu, a jako taková neměla tedy být do soutěže vůbec připuštěna, stejně jako se tak stalo v loňském ročníku Žofii. Domněnku Bonifáce nám mimo záznam potvrdil i ředitel Vězeňské služby ČR.

Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste se podívat i na starší glosy, můžete si kromě kompletních archívních článků přečíst na následujících odkazech dva předcházející jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách, publikováno.

Nedělní miniglosy č.200 (výběr Nedělních miniglos z čísel 101 až 199)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.