neděle 19. května 2013

Nedělní miniglosy č.221

Česká váda chystá pro zájemce, kteří počítají s tím, že se jednou dostanou do pekla, možnost připlatit si již během pozemského života za nadstandardní služby. Nadstandard by měl podle prozatímního návrhu obsahovat řadu položek, které nepokrývá Všeobecné pekelné pojištění Ministerstva zdravotnictví - např. přídavek léčivých minerálních solí do vařící vody, smažení výhradně na kvalitním olivovém oleji a samozřejmostí je i samostatný kotel s vestavěnou vířivkou.
-----------------------
Prezident Miloš Zeman při svém tažení proti katolické literatuře a svým veřejným názorovým oponentům zablokoval i odbornou veřejností podporovaný návrh představitelů České plodinové burzy, aby objemovou jednotkou pro odměřování obilí v českém prostředí nebyl americký bušl, ale česká putna.
 
-----------------------
České hokejové a fotbalové kluby budou muset minimálně o třetinu zvýšit počet hráčů, se kterými podepíší profesionální smlouvy. Reagují tak na očekávanou povinnou rodičovskou dovolenou mužů, kterou zvažuje zavést Oranžový klub při ČSSD. "Pro chod klubu je nepříjemné, že většina aktivních hráčů je právě ve věku, kdy se jim čas od času narodí dítě, takže se s nimi nedá počítat do stabilního jádra sestavy," řekl nám mluvčí Asociace ligových klubů. "Dá se proto předpokládat, že větší pozornost bude při domlouvání kontraktu věnována kvalitním dorostencům a především zkušeným hráčům, jejichž děti už chodí do školy, tedy alespoň do té doby, než si na ně na příštím marihuanovém dýchánku všech 20 členek Oranžového klubu taky něco povinného vymyslí."
-----------------------
Poslanecká sněmovna projednává návrh zákonné úpravy, díky které by pravomocně odsouzený poslanec ve výkonu trestu nedostával poslanecký plat ani příslušné náhrady. Předkladatel návrhu zákona nám k tomu řekl: "Dostali jsme ještě několik cenných podnětů od poslanců Pekárka a Ratha, podle kterých by nebylo třeba sahat hned k takové razantní změně. Abychom uklidnili veřejnost, je zřejmé, že nebude možné poslancům vyplácet peníze, ale ještě zvážíme kompromisní variantu vyplácení mzdy v cigaretách a tvrdých drogách, které mají přece jen ve vězeňském prostředí větší směnnou hodnotu než obyčejné peníze."
-----------------------
V dlouho očekávaném procesu u švýcarského soudu nakonec nebudou odsouzeni původně obvinění manažeři Mostecké uhelné, ale s trestem od soudu nejspíš odejde přímo české uhlí. Očekává se, že stát by ale přece jen mohl na rozsudku ekonomicky profitovat, protože podle expertů pravděpodobně severočeské hnědé uhlí ve Švýcarsku zavřou, až zčerná.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.