neděle 26. května 2013

Nedělní miniglosy č.222

Vědci konečně odhalili, proč některé lidi vytáčejí pravicové myšlenky, zatímco jiní se vytočí levicovou rétorikou. "Na vině je zřejmě rozdílný poměr pravotočivé a levotočivé kyseliny mléčné v lidském organismu," řekl nám vedoucí výzkumného projektu. "Lidé s výraznou převahou pravotočivé formy se vytáčejí, když slyší pravicově zaměřené proslovy, zatímco vyšší podíl levotočivé formy předurčuje inklinaci k vytáčení se levicovými řečmi." Vědci zatím neodhalili, proč se někteří lidé vytáčejí, ať slyší cokoli. Výsledky výzkumu navíc vytočily některé ortodoxní pivaře, kteří se odmítají smířit se skutečností, že by se v jejich těle mohla objevit mléčná kyselina v jakékoli podobě.
-----------------------
Podle rozsudku soudu se tři studenti c.k. reálného gymnázia nemusí svému panu řídícímu omlouvat za to, že ho krátce po vzniku Československa osočili z prohabsburského smýšlení. Rozsudek v 95 let se táhnoucím procesu je sice dosud nepravomocný, ale právní experti neočekávají, že by se ještě někteří z aktérů sporu chtěli proti rozsudku odvolat.
 
-----------------------
Německá kancléřka Angela Merkelová se osobně zúčastnila finále Ligy mistrů. Její srdce náruživé fanynky bylo vzhledem k tomu, že do finále postoupily dva německé týmy, během zápasu rozpolcené: "Rozhodnout se, jestli fandit Bayernu nebo Dortmundu je pro mne tak těžké, jako vybrat si, jestli je mi sympatičtější hospodářská politika Řecka nebo Kypru."
-----------------------
V Gíze proběhne několik tisíc let odkládaná generální oprava Chufevovy pyramidy. Náročná ale architektonicky velmi citlivá rekonstrukce Velké pyramidy, kterou iniciovala nová egyptská vláda jako gesto národního a náboženského smíření, by měla trvat několik desítek let, rohy a vrchol pyramidy by při ní měly být obohaceny o minarety a na úpatí pyramidy bude nově postavena speciální prodejna granulí pro nevěřící psy z řad turistů.
-----------------------
Spor mezi prezidentem republiky a Univerzitou Karlovou o jmenování Martina C. Putny profesorem spěje ke smírnému řešení. Aby oba hlavní aktéři sporu šli jako dva inteligentní lidé příkladem, že je možné dosáhnout rozumného kompromisu, i když původní stanoviska obou stran byla dosti rozdílná, dohodli se na následujícím elegantním řešení: Miloš Zeman Putnovi titul udělí, ale nepředá, a Putna titul přijme, ale nepřevezme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.