neděle 28. dubna 2013

Nedělní miniglosy č.218

Nečekaná příležitost se objevila pro nejpopulárnějšího českého vězně Jiřího Kajínka. Několik nezávislých zdrojů totiž potvrdilo, že na jednom z uzavřených jednání se svými nejbližšími spolupracovníky prezident Zeman projevil přání, aby byl Kajínek co nejdříve propuštěn. Hradní mluvčí prezidentovo přání neoficiálně potvrdil, ukázalo se ale, že nešlo o vězně Jiřího Kajínka, ale o českého ministra zahraničí.
-----------------------
Finanční odborníci se shodují na tom, že oslabení české koruny z poslední doby by nemělo mít žádný vliv na průběh výstavy českých korunovačních klenotů. "Ano, česká koruna je poslední dobou trochu oslabená," připustil hradní lékař, "ale bude umístěna za bezpečnostním sklem, takže by snad neměla od procházejících návštěvníků nic chytnout. Přesto se domluvíme s vedením České národní banky, jestli by nebylo vhodné dát české koruně pro jistotu před začátkem akce několik posilujících injekcí."
 
-----------------------
Tvůrci pořadu Partička, který dostal letos cenu TýTý v kategorii Pořad roku, se podle vlastních slov neobávají o budoucnost svého pořadu. "Věříme, že nás další politický vývoj v této zemi nijak neohrozí, protože i v příštích volbách vyhraje jistě nějaká z partají, které mají k pojetí našeho pořadu a ke stylu našeho humoru blízko. Trochu obavy máme snad jen z vítězství komunistů, ale pro ten případ připravujeme vstřícné přejmenování pořadu na nový název Partička brusiče Karhana."
-----------------------
Podle nově upřesněného zjištění hradního kancléře Vratislava Mynáře nenapsali novoroční amnestii, vyhlášenou bývalým prezidentem Klausem, jeho nejbližší spolupracovníci Petr Hájek a Ladislav Jakl, ale noční vrátný Hradu, pan Macourek společně se svým psem Hektorem, když jim při jedné společné směně došly nevyluštěné křížovky. Na rozsah amnestie tak neměly žádný vliv osobní politické vazby ani konkrétní kauzy, kterých se nakonec amnestie týkala, ale výhradně vrozená dobrosrdečnost obou autorů. Aby se podobné selhání nemohlo opakovat, byli oba autoři textu postaveni dočasně mimo službu a byli potrestáni dvacetiprocentním snížením platu a dávky granulí na dobu tří měsíců.
-----------------------
Další objev planety zemského typu mimo naši sluneční soustavu ohlásili američtí atronomové. Takových planet již sice byla objevena celá řada, ale podle našich informací jde tentokrát o objev skutečně mimořádný: Vypadá to totiž, že se poprvé podařilo nepřímo potvrdit existenci vyšší formy života mimo planetu Zemi, protože spektrometrickou analýzou byla na planetě potvrzena existence piva v kapalném stavu.

Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste se podívat i na starší glosy, můžete si kromě kompletních archívních článků přečíst na následujících odkazech dva předcházející jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách, publikováno.

Nedělní miniglosy č.200 (výběr Nedělních miniglos z čísel 101 až 199)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.