neděle 14. dubna 2013

Nedělní miniglosy č.216

Podle dobře informovaného zdroje z Exekutorské komory byl jaru zabaven v exekuci veškerý majetek. Na vině není ani tak žádný konkrétní dluh, i když jaro na mučidlech doznalo, že v mládí jelo jednou načerno v tramvaji, ale hlavním důvodem jsou vysoké úroky z jeho letošního prodlení.
-----------------------
Cenová válka operátorů v České republice pokračuje. Zatímco O2 použilo k útoku stíhací perutě a ovládlo vzdušný prostor, Vodafone odpověděl masivním tankovým protiútokem a T-Mobile aktivoval své ponorky. Vojenští odborníci hodnotí kladně především to, že každý z konkurentů obsadil prakticky bez boje a beze ztrát svůj předem dohodnutý živel, a teatrologové dokonce soudí, že by toto grandiózní válečné představení mohlo být nominováno na cenu Thálie v kategorii stínového divadla.
 
-----------------------
Při zátahu proti chronickým neplatičům bylo na Ústecku vystěhováno prakticky veškeré stěhovavé ptactvo. Výjimkou byli zdejší čápi bílí, kteří si s úřady dohodli splátkový kalendář a budou do městské pokladny odvádět každý měsíc deset žab. Akci kritizuje místní opozice, která tvrdí, že pro tolik žab nebudou mít úřady práce uplatnění, protože v současné době je jen několik volných míst v místní pobočce Českého hydrometeorologického ústavu.
-----------------------
Předseda vlády Petr Nečas dosáhl při své utajené návštěvě Afghánistánu nečekaného obchodního úspěchu: "Vyjednali jsme dodávku padesáti českých podzvukových bitevníků z Aera Vodochody afghánské armádě a za to jsme od afghánské strany dostali příslib, že budeme smět poskytovat Kábulu bezplatnou finanční a humanitární pomoc další dva roky."
-----------------------
Dcera ruského miliardáře, který zbohatl na privatizaci ruské ekonomiky, koupila od Onassisovy vnučky v přepočtu za cca 3 miliardy korun řecký ostrov Scorpios. Naproti tomu Jaroslav Nožička, který relativně zbohatl v České republice poctivou prací, si za své celoživotní úspory koupil dvoumetrovou bažinatou naplaveninu ve vedlejším korytě Vltavy. "Pravda, Jekatěrina má na svém ostrově více stromů, heliport, moderně vybavený přístav a luxusně zařízené sídlo," připustil Nožička, "ale já ten svůj budu mít vzhledem k jeho rozměrům jen sám pro sebe, a to ani nemluvím o tom, že se může při příští povodni ještě o něco zvětšit, takže by se mi na něj při troše štěstí mohlo vejít i lehátko."

Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste se podívat i na starší glosy, můžete si kromě kompletních archívních článků přečíst na následujících odkazech dva předcházející jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách, publikováno.

Nedělní miniglosy č.200 (výběr Nedělních miniglos z čísel 101 až 199)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.