neděle 7. dubna 2013

Nedělní miniglosy č.215

Prezident Miloš Zeman spolu s předsedou Evropské komise José Manuelem Barrosem vyvěsili na Pražském hradě vlajku Evropské unie. Podle platné evropské legislativy tvoří vlajku žluté hvězdy na modrém pozadí, ale jak uvedl zástupce hradního protokolu, evropské předpisy bohužel neupřesňují žádné další prováděcí podrobnosti. "Nikde se třeba nepíše tak důležitý detail, jestli zmíněné modré pozadí má být pozadí mužské nebo ženské. Nakonec jsme po dohodě s Výborem pro rovné příležitosti použili pro pravou polovinu vlajky levou půlku mužského pozadí a pro levou polovinu pravou půlku pozadí ženského, což jako rozumný kompromis přijali vstřícně všichni naši partneři. Levá polovina vlajky je tak o něco menší, což je ale vizuálně kompenzováno tím, že pravá část je chlupatější."
-----------------------
Sonda Voyager oznámila do centra NASA v Houstonu z hranice sluneční soustavy, že se na hraničním přechodu trochu zdrží kvůli stávce galaktických celníků.
 
-----------------------
První jarní jednání Poslanecké sněmovny se neslo v tradičně kreativním duchu, protože poslanci si jako obyčejně po velikonočních svátcích přinesli do Sněmovny spoustu nových vypráskaných nápadů.
-----------------------
Na dlouho ohlašované protivládní demonstraci pořádané Holešovskou výzvou se sešlo na Václavském náměstí přibližně 400 demonstrantů. Podle České potravinářské inspekce tato akce bohužel nesplnila podmínky pro to, aby bylo možné ji podle českých norem považovat za akci masovou, přestože někteří řečníci měli své projevy prošpikované koninami. Vypadá to, že akce nedostane dokonce ani prestižní označení "Klasa", protože opravdového zrna se v programu objevilo jen málo a většina účastníků se omezila na mlácení prázdné slámy. Odborníci se shodují alespoň v tom, že si akce zaslouží nálepku "Tradiční český výrobek", protože veřejné mlácení prázdné slámy patří k tomu nejtradičnějšímu, co česká kultura nabízí.
-----------------------
V naprostém utajení proběhl na české a polské železnici transport 68 kg vysoce obohacených olomouckých tvarůžků, které by podle vojenských odborníků mohly být použity k výrobě až dvou syrečkových bomb. Až poté, co byla zásilka doručena milovníkům uleželých tvarůžků do Murmanska, zjistila polská veřejnost, jak nebezpečný náklad putoval napříč Polskou republikou. Podle zdrojů z tajných služeb byla přeprava nebezpečného materiálu výsledkem dohody mezi USA a Ruskem, která má zajistit, aby tak nebezpečný strategický materiál, jako jsou vysoce obohacené syrečky, nepadl do rukou nevyzpytatelných režimů, což by se při vysokých preferencích sociální demokracie a komunistů v České republice před parlamentními volbami v příštím roce mohlo snadno stát.

Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste se podívat i na starší glosy, můžete si kromě kompletních archívních článků přečíst na následujících odkazech dva předcházející jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách, publikováno.

Nedělní miniglosy č.200 (výběr Nedělních miniglos z čísel 101 až 199)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.