sobota 13. dubna 2013

Vyhlášení vítězů soutěže

Dnešní rychlá doba vyžaduje všechny informace pokud možno on-line: Hned v okamžiku tahu sportky víte, že jste jako obyčejně nic nevyhráli. Na to, že se nic kloudného nedohodne, se dá vsadit dokonce už před jednáním Parlamentu, ani se nemusí čekat na konec, tak rychle to víte. Zpráva, že Ivetu Bartošovou vyděsil zvláštní druh krokodýla, když ve svém voze projížděla kolem Labe, boduje na bulvárních webech prvních několik minut, pak je hned zaslouženě odsunuta do historie neméně významnou informací, že už se zase blíží konec světa, protože se prokázalo, že se na něj dá usuzovat z chování ugandských termitů. Bodují prostě jen informace získané v reálném čase. Dokonce i tradiční pravidla sportovních zápolení se upravují tak, aby výsledky byly známy okamžitě nebo s minimálním zpožděním, k čemu jinému jsou všechna ta různá play-off, závody s hromadným startem a podobné libůstky šité na míru zlenivělým televizním divákům. Jak by asi přijali fotbaloví fanoušci siuaci, že by se skutečný výsledek zápasu dozvěděli až dva dny po skončení hrací doby? Myslím, že by je něco takového nejspíš moc nepotěšilo.

Já jsem si přesto s vyhlášením soutěže o padesátitisícího návštěvníka mého blogu dal trochu načas. Již o středeční půlnoci bylo přitom o výhercích rozhodnuto, jen jsem měl tento týden trochu rozlítaný a klidněji jsem spočinul u pracovního stolu až teď. S dvoudenním zpožděním proto dnes konečně můžu tímto krátkým textíkem vyhlásit oficiální výsledky soutěže. Všem netrpělivým účastníkům soutěže se za své otálení omlouvám, ale aspoň jste si užili trochu napětí, které k soutěžení patří, ne? :-)
 
V pondělí 8. dubna v 17:58 mi e-mail automatickou zprávou oznámil, že můj blog právě zaregistroval očekávanou padesátitisící návštěvu. Trvalo deset minut a vítěz se o svou výhru přihlásil přesně podle stanovených podmínek, a získal tak poprávu první slíbenou láhev vína. No a já můžu všem oznámit, že jubilejním návštěvníkem se stal zdejší pravidelný čtenář i aktivní autor komentářů Miloš z blogu mish-mash.blog.cz.
Od okamžiku této jubilejní návštěvy začala běžet lhůta pro všechny další potenciální soutěžící. Sešlo se jich nakonec několik a byli všichni z řad pravidelných čtenářů, což mě docela těší, přestože jsem samozřejmě velmi rád i za zcela nové virtuální tváře mezi návštěvníky. Losování jsem provedl velmi sofistikovaně, napřed jsem "z osudí" vytáhl dva finalisty (v tomto případě finalistky) a pak jsem si mezi nimi hodil padesátikorunou "na tři vítězné". Poměrem 3:1 v tomto finále zvítězila Šárka z blogu sakrasarka.blog.cz

Když tak o těch padesáti tísících návštěvách přemýšlím, v duchu mi defilují různé typy návštěvníků: Někteří jen profrčí a už se víckrát nevrátí. Jiní se naopak vracejí vytrvale a doprovázejí své návštěvy i svými názory a přípodotky ve formě komentářů či "zpráv pro autora". Po některých dřívějších věrných čtenářích se dočista slehla země, někteří jen jako tažní ptáci na určité období odlétají, aby se po nějaké době zase vrátili. Jsou návštěvníci, kteří se zřejmě vracejí často, a přitom o sobě nedávají vědět, ale každá jejich skromná návštěva zanechá na tomto blogu báječnou světelnou a usměvavou stopu. A mně nezbývá, než poděkovat vám všem, ať už patříte do jakékoli skupiny nebo jste ryzí solitéři, že sem chodíte, čtete, usmíváte se přitom nebo čilíte, dáváte najevo souhlasné či nesouhlasné, ale až na naprosto zanebatelné výjimky vždy slušné a férové názory. Moc si toho cením a děkuji vám za to.

Vítězové jsou tedy vyhlášeni a teď je na mně, abych se s nimi spojil a domluvil kýženou barvu a preferovanou zemi původu vyhraného vína, no a samozřejmě i způsob předání. A před námi se kdesi v daleké dálce v husté mlze rýsuje jako nejbližší záminka pro zopakování podobné soutěže meta stotisícová. Upřímně řečeno, jestli můj blog této mety někdy dosáhne, je věc nejistá a já bych si na ni v tuto chvíli určitě nevsadil. Ale vsadil bych si kdysi na metu padesátitisícovou? Ani náhodou! Co tedy říct jiného, než že uvidíme.

To si radši půjdu vsadit na existenci zvláštního polabského krokodýla, který tolik děsí české zpěvačky :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.