neděle 17. března 2013

Nedělní miniglosy č.212

Předseda Svazu českých parazitů Pavel Blecha se ohradil proti myšlence stínového ministra financí ČSSD Jana Mládka z kongresu strany, že živnostníci v České republice parazitují na zaměstnancích, protože se obává, že živnostníci nebudou ochotni platit svazové příspěvky jako ostatní slušní paraziti. "Přestože jsem Blecha," uvedl v oficiálním vyjádření, "proti tomuto výroku se musím ohradit se vší rozhodností!"
-----------------------
Ze Sixtinské kaple unikl několik dní po úspěšné volbě nového papeže k překvapení všech přihlížejících zelený kouř. Podle mluvčího Vatikánu se tak stalo nejspíš proto, že ještě před odjezdem do svých diecézí po celém světě se všichni kardinálové ještě naposledy společně sjeli v Sixtinské kapli.
 
-----------------------
Evropská unie potvrdila, že poskytne hospodářskou pomoc Kypru, který se dostal do vážných potíží a Evropská unie se logicky bojí, aby Kypr nešel do kopru. Představitelé sjednocené Evropy rovněž začali rokovat o možnosti, že by se název Evropská unie mohl kvůli stále většímu počtu zemí v ekonomických problémech oficiálně změnit na název Unie vzájemné hospodářské pomoci (UVHP).
-----------------------
Zima dostala podle našich informací oficiální výpověď pro nadbytečnost k 31.březnu. Protože jde o výpověď z organizačních důvodů, měla by dostat i odstupné ve výši několika měsíčních platů. "Situace na trhu práce je teď skutečně tristní a zatím to vypadá, že si přes léto nikde ani neškrtnu," řekla našim redaktorům v exkluzivním rozhovoru Zima. Musím doufat, že s odstupným vydržím aspoň do října, kdy se v mém oboru většinou začíná konečně něco hýbat a snad budu mít šanci na nějaké uplatnění." Zima rovněž připustila, že kdyby se potvrdily obavy z globálního oteplování, musela by se rekvalifikovat na jiné roční období.
-----------------------
Dobře informovaný zdroj z Hradu nám dal vědět, že prezident Miloš Zeman si v koncovce víkendové šachové partie se svým kancléřem postavil druhou dámu, čímž uvedl ve zmatek hradní protokol, který zatím druhé dámě není schopen poskytnout odpovídající oficiální servis.

Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste se podívat i na starší glosy, můžete si kromě kompletních archívních článků přečíst na následujících odkazech dva předcházející jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách, publikováno.

Nedělní miniglosy č.200 (výběr Nedělních miniglos z čísel 101 až 199)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.