neděle 24. března 2013

Nedělní miniglosy č.213

Podle komentátorů českého politického dění Česká strana sociálně demokratická na svém kongresu ničím nepřekvapila a podle očekávání slíbila v případě svého volebního vítězství všem obyvatelům České republiky oranžové z nebe.
-----------------------
V rámci zintenzivňujícího se boje proti kouření Ministerstvo zdravotnictví rozhodlo, že na cigaretových krabičkách budou zobrazeny co nejodpudivější obrázky a nápisy, které s negativními dopady kouření souvisí. V podrobném výzkumu se však překvapivě ukázalo, že českou kuřáckou veřejnost příliš neodpuzují fotografie kouřením znetvořených vnitřních orgánů jako např. kuřáky v Austrálii, ale zdaleka nejodpudivější účinek má na české kuřáky fotografie blahobytně se usmívajícího ministra financí a nápis: "Děkuji za tvůj dobrovolný příspěvek do státního rozpočtu."
 
-----------------------
Českou miss 2013 se poprvé stala dívka s krátkými vlasy, což je podle odborníků na módu přibližně tak zásadní průlom do ustálených zvyklostí, jako kdyby Českého slavíka získala místo Lucie Bílé Ionescova Plešatá zpěvačka.
-----------------------
Od dubna začne platit novela zákona, která umožní v českých lékárnách prodávat pro léčebné účely sušené části konopí. Podle našich informací se bude marihuana pro tyto účely oficiálně nakupovat z Nizozemska - konkrétně od firmy, která se prozatím specializovala na dovoz sov do Athén.
-----------------------
Po skandálu s příměsí koňského masa v řadě masných výrobků se výrazně zlepšila úroveň kontroly, která nám teď dokazuje, jak úžasně pestrou stravu ve skutečnosti konzumujeme. Podrobnější analýzy většiny výrobků totiž odhalily kromě stadardního obsahu 40-60 % pilin a tradičního dílu koniny rovněž časté příměsi masa z bizonů, lam huanako a kapybar. Česká obchodní inspekce dokonce nechala udělat u masových výrobků řadu testů DNA, což vedlo k zajímavému odhalení, že masové kuličky IKEA a některé šarže salámu Hercules jsou ve skutečnosti bratranci.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.