neděle 10. března 2013

Nedělní miniglosy č.211

Drobná gramatická chyba ve scénáři způsobila, že bylo nutné zopakovat jednu z nejdůležitějších částí procesu inaugurace nového českého prezidenta. "Někteří nenávistní nepřátelé státu převlečení za novináře to sice považují za ostudu, ale myslím, že se ve skutečnosti zase tak moc nestalo," řekl nám šéf hradního protokolu. "Gramatické chybičky by si nikdo nevšiml, kdyby ji hradní garderobiérka nevzala vážně a nepřipravila novému prezidentovi do Vladislavského sálu ke složení opravdový prezidentský slip."
-----------------------
K dalšímu zvýšení nezaměstnanosti v ČR povede nejspíš fakt, že kormoráni byli vyškrtnuti ze seznamu přísně chráněných živočichů. Dá se totiž předpokládat, že zkrachují firmy, které pronajímaly rybářským závodům hejna kormoránů, aby rybáři mohli čerpat ze státního rozpočtu co nejvyšší náhradu způsobených škod. "Ano, jde o likvidační rozhodnutí," potvrzuje majitel jedné takové firmy, která v době konjunktury pronajímala více než 700 profesionálních kormoránů. "Ještě se ale nevzdáváme a zrovna minulý týden se nám podařilo pořídit pro naše další podnikání první tři páry v Evropě velmi vzácných krokodýlů nilských."
 
-----------------------
Na tradiční burze sběratelských kuriozit v brněnské vile Tugendhat se před několika dny sešli čeští a slovenští sběratelé, kteří se specializují na státní vyznamenání, aby si vyměnili přebytky ze svých sbírek. "Je to úžasné, Řád bílého lva jsem doposud ve své sbírce ještě neměl a velmi jsem po něm toužil," řekl nám slovenský prezident Ivan Gašparovič, kterému se podařilo vytoužené vyznamenání získat od odstupujícího českého prezidenta Václava Klause výměnou za Řád slovenského dvojkříže I.třídy a duhovou kuličku.
-----------------------
Ruští vědci pravděpodobně objevili v antarktickém jezeře Vostok dosud neznámou formu života, která má zcela jinou DNA než všechny doposud známé organismy. To je nejspíš dáno skutečností, že voda jezera byla mnoho miliónů let izolována od vnějšího světa nepřekonatelnou vrstvou ledu, která dnes dosahuje tloušťky až 4000 metrů. Unikátní bakterie byla veřejnosti představena šéfem výzkumného týmu na mimořádné tiskové konferenci a svoji odtrženost od běžného současného života potvrdila i tím, že přítomné ruské politické představitele omylem považovala za dinosaury.
-----------------------
Nedělní miniglosy chtěly při příležitosti 35.výročí jeho slavného letu do vesmíru udělat rozhovor s českým kosmonautem Vladimírem Remkem. Ten ale rozhovor odmítl s vysvětlením, že se mu udělalo nevolno poté, co se dozvěděl výsledky průzkumu o vztahu současných českých teenagerů k historii dobývání kosmu. Zvlášť bolestně ho zasáhla skutečnost, že 87% respondentů je přesvědčeno, že Hvězdné městečko je obec, ve které bydlí Ornella Štiková.


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste se podívat i na starší glosy, můžete si kromě kompletních archívních článků přečíst na následujících odkazech dva předcházející jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách, publikováno.

Nedělní miniglosy č.200 (výběr Nedělních miniglos z čísel 101 až 199)


Upozornění: Včera byly zprovozněny speciální webové stránky k připravované výstavě mých fotografií Obrazy "ze zásvětlí", která se bude konat v červnu na zámku v Dobřichovicích. Na těchto stránkách najdete základní informace o výstavě, ukázky fotografií (po prokliku i s některými podrobnostmi), veškeré nutné kontakty a v budoucnu zde bude vytvořen i "e-katalog" pro ty, kteří se sice o fotky zajímají, ale nebudou mít možnost se do Dobřichovic osobně dostat.Stránky budu postupně doplňovat o aktuální informace tak, abyste - budete-li mít zájem - našli vždy vše, co budete k výstavě chtít vědět. Bude-li vás zajímat i něco dalšího, kontaktujte mě na e-mailu pvapenik@centrum.cz nebo můžete svůj dotaz poslat kontaktním formulářem (je umístěný na záložce Kontakty).

Odkaz na blogové stránky k výstavě: Petr Vápeník: Obrazy "ze zásvětlí"

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.