neděle 3. března 2013

Nedělní miniglosy č.210

Podle údajů Českého hydrometeorologického ústavu byla letošní zima nejzamračenější v celé téměř staleté historii sledování délky slunečního svitu v českých zemích, protože za celou zimu sluníčko vykouklo jen na několik hodin. Tiskový mluvčí Oblohy tuto skutečnost podrobněji nekomentoval, uvedl jen, že pro zamračenost nebyl nějaký jeden hlavní důvod, na druhou stranu rozhodně nebyl žádný důvod se něčemu smát.
-----------------------
Do Vatikánu se postupně sjíždějí kardinálové z celého světa v souvislosti s nastávající volbou papeže. V Římě se objevila i slavná Claudia Cardinalová, ale zatím se zdá, že na konkláve nebude vpuštěna, přestože jí ještě nebylo 80 let.
 
-----------------------
Někteří senátoři se rozhodli podpořit názor, že by prezident Klaus měl být kvůli nedávné amnestii obviněn z velezrady. Vzhledem k tomu, že nejde o obyčejnou zradu ale rovnou o velezradu, někteří politologové se domnívají, že by Václav Klaus neměl těch několik dní, které mu zbývají do konce mandátu, strávit na Hradě, ale na Velehradě.
-----------------------
Britský parlamentní výbor řeší skandál britské tajné služby, jejíž agenti vysazení do levicového prostředí politických a ekologických aktivistických skupin sváděli mladé pohledné aktivistky a zakládali s nimi rodiny. Parlamentní výbor doporučil agentům se sledovanými osobami pouze nenuceně komunikovat, ale intimně se s nimi pokud možno nesbližovat a rozhodně s nimi nespat, aby nemohlo dojít k výměně utajené genetické informace. Konkurenční tajné služby již ve svých vnitřních dekonspiračních postupech vzaly uvedenou skutečnost v potaz: "Pokud se s vámi nějaký sympatický protějšek snaží flirtovat, ale když jde do tuhého, odmítne se s vámi vyspat, je důvodné podezření, že jde ve skutečnosti o britského agenta."
-----------------------
Po velkém zátahu u mnoha evropských výrobců masných výrobků bylo odhaleno několik osob, které jsou pravděpodobnými viníky aféry s nahrazováním hovězího masa v potravinách masem koňským. Většina zadržených se ovšem hájí tím, že ze záměny nemají žádný finanční prospěch a jde jen o jejich koníčka.


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste se podívat i na starší glosy, můžete si kromě kompletních archívních článků přečíst na následujících odkazech dva předcházející jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách, publikováno.

Nedělní miniglosy č.200 (výběr Nedělních miniglos z čísel 101 až 199)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.