neděle 31. října 2010

Nedělní miniglosy č.88

Jaromír Jágr byl současně s vysokým státním oceněním 28.října prezidentem republiky jmenován plukovníkem. Slavný hokejista, který v Omsku již několikrát odmítl podřadnou hodnost kapitána, je tentokrát spokojen a měl by být prvním hokejistou, který bude na svém dresu nosit písmeno P. Další z oceněných, Milan Knížák, který plukovníkem jmenován nebyl, se rozhodl na protest nosit svoje státní vyznamenání v uchu.
-----------------------
Přestože pražská ODS a ČSSD vyhlásily před volbami navzájem proti sobě mobilizaci, teď se chystají vytvořit na pražském magistrátu koalici. "Není to nic překvapivého ani neetického," vysvětlil nám dobře informovaný zdroj ze skupiny vyjednavačů: "Tento krok vychází z nejlepších českých a československých historických tradic. Události z let 1939, 1948 i 1968 nás učí, že po emotivním období mobilizace proti domnělému nepříteli nakonec stejně vždycky nastane klidnější období vzájemné a oboustranně přínosné spolupráce."
 
-----------------------
České dráhy po sto šedesáti letech opět zavádějí povolání brzdaře. Tato profese najde uplatnění na ozubnicové trati z Tanvaldu do Harrachova, kde bude nově jmenovaný brzdař přibrzďovat vlakovou soupravu přídavnou brzdou ve stanici Desná. "Překvapilo nás, že se nám do výběrového řízení přihlásili lidé s bohatými zkušenostmi v oboru," řekl nám předseda výběrové komise. "Máme tu několik zájemců se zkušeností brzdaře z dvojbobu, jednoho recidivistu, který se specializuje na krádeže brzd horských kol, a samozřejmě i ty, kteří řadu let úspěšně brzdili přechod naší společnosti k demokracii."
-----------------------
V souvislosti s výročím dynastického sňatku Elišky Přemyslovny s Janem Lucemburským několik mladých historiček rozvířilo debatu o tom, zda ženy nejsou diskriminovány, když jimi rody nemohou vymřít po meči, ale jen po přeslici, o které už stejně nikdo pořádně neví, co to bylo. Je prý přitom potvrzeno, že několik žen slavných rodů zemřelo na otravu krve po rezavém meči, zatímco někteří muži zemřeli na silnou alergickou reakci při kontaktu s přeslicí vodní.
-----------------------
Předsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslava Němcová vyhlásila tento týden stav legislativní nouze, byť někteří odborníci soudí, že Česká republika vykazuje spíše legislativní přebytky než nedostatek. V rámci humanitární pomoci již na letišti v Praze Ruzyni přistála první letadla se zásilkou legislativních přikrývek a sušených paragrafů, které by měly pomoci překonat první nejtěžší dny. Dorazila též jednotka speciálně cvičených psů pro vyhledávání osob dosud zavalených pod troskami českých vyhlášek a zákonů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.