neděle 24. října 2010

Nedělní miniglosy č.87

Na příští rok se kromě prvoplánových úspor předpokládají i zásadnější reformy. Jednou ze zamýšlených změn má být i sloučení Ministerstva životního prostředí s Ministerstvem obrany, protože obě ministerstva vycházejí při formulaci svých cílů ze strategického materiálu "Zelená budoucnost."
-----------------------
Případy rychlokvašených milionářů z devadesátých let podle Ústavu pro jazyk český nemají žádný negativní dopad na věrohodnost přísloví "Bez práce nejsou koláče," protože v jejich případě nešlo o koláče ale o melouny. "Pro získání koláčů se podle našich překvapivých zjištění i nadále nejvíc používá práce, i když jde o dost obstarožní a neefektivní metodu," řekl nám mluvčí ústavu. "Někdy je dokonce nutné použít pro získání koláčů specifická a často nepochopitelná práce jiného subjektu, což platí zejména pro koláče sledovanosti."
 
-----------------------
Další ročník populární akce Fórum 2000 se pod záštitou Václava Havla uskutečnil v Praze. Jako obyčejně se do Prahy sjely největší postavy světové filosofie, teologie, futurologie a chroustologie, aby si vyměnily názory na budoucnost světa a vlaječky. Komentátoři poukázali na zajímavý fakt, že tzv. Nobelův koeficient této akce - tj.poměr počtu nositelů Nobelovy ceny na celkový počet účastníků -
oproti loňsku poklesl z 0,21 na 0,18, což by ale nemělo ohrozit ekonomický přínos akce, který spočívá především v prodeji zvukového záznamu jednotlivých prezentací jako vynikajícího a na trhu žádaného uspávacího prostředku.
-----------------------
Na původně dlouhodobě stabilizovaném českém trhu s ovčími stády došlo k dramatickému růstu dovozů ojetých ovčích stád ze zahraničí. Dovozová stáda mají přitom často skryté technické vady a nedbale opravené pozůstatky po haváriích. Množí se i případy, kdy má dovezené stádo přetočený tachometr, takže počet uražených kilometrů neodpovídá technickému stavu stáda. "Ano, máme s nekalými dovozy problémy," připustil prezident Asociace výrobců ovčích stád. "Sázeli jsme při výrobě především na individualitu každého zákazníka, ale ukázalo se, že zákazníci se při nakupování chovají jako stádo."
-----------------------
Podle Českého statistického ústavu každý rok roste počet domácích mazlíčků. Podle oficiálních čísel jsou nadále nejčastějšími domácími mazlíčky psi a kočky, kterých jsou více než dva milióny, i když relativně rychleji roste počet fretek, mývalů a mravenečníků. Oproti minulému sčítání ale mezi domácími mazlíčky prudce poklesl počet mužů, kterých je již jen pár stovek chovaných v zajetí. Volně žijící jedinci patřící do této kategorie už prakticky neexistují anebo se bojí vyplnit statistický dotazník.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.