neděle 10. října 2010

Nedělní miniglosy č.85

Přestože některé komentáře ještě zpátečnicky zpochybňují smysl ustanovení nové pozice oficiálního pověřence OSN pro kontakt s mimozemšťany, výběrová komise již představila vítězného kandidáta: Historicky prvním pověřencem pro kontakt s mimozemšťany byl jmenován bývalý šéf českých sociálních demokratů Jiří Paroubek, čímž byla úspěšně završena snaha české diplomacie najít pro tohoto politika post odpovídající jeho formátu. Nový pověřenec na své první tiskové konferenci potvrdil, že jeho prvním úkolem bude samozřejmě spojit se s Marťany.
-----------------------
K senzaci došlo ve finálovém zápase mistrovství světa ve špinavosti prostředí, ve kterém Výtahová tlačítka překvapivě porazila Politické zákulisí. Hráči i trenéři Politického zákulisí po prohraném zápase uznali, že soupeře podcenili, utekl jim začátek a Výtahová tlačítka pak již po schodech nedohonili.
 
-----------------------
V Nepálu byl u jednoho horského kmene objeven dosud neznámý jazyk, kterým hovoří zřejmě posledních 800 lidí. Evropská unie již začala v nově objeveném jazyce školit své jazykové specialisty, aby byla plně připravena na případný vstup Nepálu do Evropské unie, protože pak by měla být veškerá jednání a všechny dokumenty překládány i do tohoto jazyka. Hlavním problémem zatím je, že v novém jazyce neexistuje výraz pro implementaci, což výrazně omezuje šance Nepálu na brzké přijetí do EU a v pořadí zájemců o členství se tak tato země dostala až za Bhútán.
-----------------------
Zainteresované strany potvrdily, že konečně dospěly k dohodě o budoucnosti velkolepého obrazového cyklu Slovanská epopej od malíře Alfonse Muchy. "Jednání nebyla jednoduchá, ale nakonec jsme uplatnili naše dlouholeté zkušenosti z jednání mezi Palestinci a Izraelci a dospěli jsme k přijatelnému kompromisu," řekl nám jeden z hlavních vyjednavačů. "Moravský Krumlov s okamžitou platností omezí dodávky zbraní Muchovým dědicům a Praha naproti tomu ukončí výstavbu osad na okupovaném území Moravského Krumlova. Pak by mělo začít další kolo jednání za přímé účasti amerického prezidenta." Ochotu k dohodě potvrdili i zástupci obou na sporu zúčastněných měst. Moravský Krumlov potvrdil, že pražským automobilům už nebude prořezávat pneumatiky na všech ale jen na předních kolech a zástupci pražského magistrátu zase uvedli, že jsou ochotni plátna umístit do zcela nově vystavěných prostor tunelu Blanka.
-----------------------
Mluvčí České národní banky potvrdil, že i tato instituce začíná výrazně šetřit, aby i ona dosáhla předpokládaného snížení celkových nákladů o 10%. Z organizačních důvodů proto bylo nutné kromě některých zaměstnanců propustit jednu i z existujících českých bankovek. Manažeři ČNB se po dlouhém váhání nakonec rozhodli propustit padesátikorunu, protože podle výsledků forenzního auditu měla pro ČNB nejmenší hodnotu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.