neděle 3. října 2010

Nedělní miniglosy č.84

Zahájení kontroverzní výstavy Dekadence NOW! se v Rudolfinu zúčastnila delegace poslanců a senátorů Parlamentu ČR, což bylo odbornou veřejností s uznáním hodnoceno jako úplný vrchol dekadence.
-----------------------
Podle plánů Ministerstva dopravy by letos v zimě měla být v zájmu bezpečnosti zimní výbava povinná nejen pro všechna motorová vozidla, ale poprvé i pro chodce. "Že jsou zimní pneumatiky v zimě nezbytností, o tom, doufám, už nemusíme nikoho přesvědčovat," řekl nám mluvčí ministerstva. "Letos proto stejné principy aplikujeme i na chodce a budeme se při průběžných kontrolách více zajímat o to, zda jejich obuv je vybavena kvalitní zimní podrážkou. Předpokládáme, že počet nehod na českých chodnících by měl proto v letošní zimě výrazně klesnout." Někteří aktivisté v oblasti lidských práv ale mají z nového opatření obavy: "Známe přece naši dopravní policii," netají se pochybnostmi nejmenovaný bojovník za svobodu chodců, který na protest i v přízemních mrazících obouvá jen ošoupané žabky. "Policisté budou vybírat pokuty u vchodů do divadel a koncertních sálů a skuteční piráti chodníků budou i nadále nepostižitelní."
 
-----------------------
Podle odhalení deníku Mladá fronta DNES byli někteří politici v České republice v minulosti sledováni. Vyplývá to z detailního vyhodnocení koláčů sledovanosti, ze kterých je vidět abnormální zvýšení sledovanosti politiků především v letech 2006 a 2007. Poté sledovanost politiků opět poklesla díky nasazení většího počtu seriálů do programového schématu českých televizí, a v současnosti tak politiky sleduje opět jen každý osmdesátý divák a každá čtvrtá bezpečnostní služba.
-----------------------
Jak se ukázalo na webu nejmenované britské realitní kanceláře, karlovarský hotel Pupp je na prodej. V aukci se tak pravděpodobně střetnou Rusové, kteří by se rádi vrátili k osvědčenému názvu Grandhotel Moskva, a irská pivovarnická skupina, která by z hotelu Pupp udělala ráda klasický irský Pub.
-----------------------
Prezident Klaus, který se jako divák zúčastnil čtvrtfinále basketbalového mistrovství světa, o přestávce proměnil oba trestné hody za další taktický faul úředníků Evropské unie. Napínavý zápas tak pravděpodobně dospěje do dalšího prodloužení, kde jsou šance nadále vyrovnané, protože Evropská unie má sice vyrovnanější základní sestavu, ale český prezident může těžit z toho, že nemá ani jednu osobní chybu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.