pondělí 23. února 2009

Nedělní miniglosy č.1

Vědci prý už konečně objevili, proč se nám pořád nedaří spojit se s nějakou rozvinutou civilizací. Prý v určitém stadiu svého vývoje každá civilizace objeví uran a tím i obrovskou sílu, kterou v sobě tento prvek skrývá, takže je pak už jen krok k tomu, aby se taková civilizace pěkně dočista vyvraždila a poprávu zanikla. Uznejte, že je to pech, když už se někam po mnohaletém úsilí dovoláte, ono jim to tam zvoní, ale telefon nikdo nebere, protože jsou všichni čerstvě po jaderné katastrofě. Někteří vědci ovšem namítají, že je to příliš zjednodušený pohled na věc, protože kdyby tomu tak bylo, určitě by se někdy ozval aspoň záznamník.
------------------
Bylo zahájeno mistrovství světa v lyžování v Liberci. Pořadatelé si v předtuše horkého února již v mrazivém lednu připravili dostatečné zásoby umělého sněhu. Ty jim teď ovšem zapadaly sněhem přírodním a je velký problém se přes záplavy nového sněhu k původnímu umělému sněhu dostat. Pořadatelé připouštějí, že by za určitých okolností bylo možné závodit i na přírodním sněhu, tomu se ovšem brání výrobce umělého sněhu: "Na použití našeho sněhu máme s organizačním výborem smlouvu. Budeme tedy trvat na tom, aby se náš sníh zpod přírodního sněhu vykopal a navezl se postupně na všechny tratě." Právní zástupci organizačního výboru se obávají, že bude nutné smlouvu dodržet, což ovšem celé mistrovství nečekaně prodraží.
-------------------
Proti návrhu Národní Ekonomické Rady Vlády (NERV) zrychlit odpisy protestovaly v Praze na Staroměstském náměstí tisíce lidí, kteří jsou na odpis.
-------------------
Prezident České republiky Václav Klaus vystoupil s očekávaně kritickým projevem v Evropském parlamentu, přičemž část poslanců pobouřil, část nadchnul a ti zbývající si jako vždycky hráli lodě.
"Hlavního cíle bylo dosaženo," řekl tisku český prezident s úsměvem. "S Václavem Havlem si mne tu už plést nebudou."
--------------------
Hlavní politické strany diskutují o změně volebního zákona, protože by propříště rády zavedly pro vítěznou stranu určitý bonus, který by vyloučil povolební pat. Původně měl být bonus v podobě několika poslaneckých křesel, to se však ukázalo jako neprůchodná varianta. Nově se teď začíná hovořit alespoň o variantě peněžního bonusu. "Pravda, povolební pat to nevyloučí, ale všechny problémy se nám tak budou lépe snášet," konstatovali svorně lídři největších stran.
--------------------
Ministerstvo vnitra přitvrdilo ve své kampani Za Čechy bez zahraničních dělníků. Mluvčí ministerstva varoval všechny dobrovolné zájemce o nucenou repatriaci, že když včas nekývnou na nabídku cesty letadlem a kapesného v eurech, ve druhé vlně už budou moci využít jen vlaku Českých drah a příspěvku ve stravenkách na rok 2008.

4 komentáře:

  1. Vědci se mnohdy zabývají otázkami, které se nedají jednoznačně odpovědět. Což se mi zdá jako marnění času i prostředků.

    A hele, sněhová kalamita, která nás překvapila v nedávných miniglosách. :-)

    Z odpisů jsem na nervy. Z nervů jsem na odpis.

    Oni si v Evropském parlamentu ty dva pletli? Inu, co si lidi vyvolili, to mají.

    Čtu: "... bonus, který by vyloučil povolební plat..." :-D Pokud by vyloučil plat poslanců, byla bych pro ten bonus taky. :-)

    Zahraniční dělníci to zkrátka nemají nikdy jednoduché.

    OdpovědětVymazat
  2. Z dnešního zpětného pohledu beru třináctiletou historii Nedělních miniglos jako zázrak a tady to opravdu tehdy začalo. Původně jsem článek nazval "Miniglosy 8.týdne" (původní název se dochoval až do konce blog.cz v adrese odkazu), ale těsně před publikací jsem ho změnil na Nedělní miniglosy č.1, aby se počítalo pěkně od začátku. Stejně jsem si neuměl představit, že by se dopočítalo víc než do deseti, tím spíš, že velmi dlouho měly miniglosy minimum čtenářů a žádné komentátory a vlastně jsem je psal jen sám pro sebe :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím se přiznat, že když jsem na tvůj blog poprvé nakoukla, moc nadšená jsem nebyla. Odradila mě malá velikost písma a článek, na který jsem tehdy narazila, se mi zdál poněkud nezáživný. Ale pak jsem ti dala ještě jednu šanci, písmo jsem si zvětšila kliknutím na ctrl + a dobře jsem udělala. :-)

      Vymazat
    2. Děkuji za druhou šanci. Takové "druhé pohledy" a "druhé šance" mám moc rád, mám s nimi ty nejlepší zkušenosti a daly mi většinou mnohem pevnější a setrvalejší výsledky než ty první :-).

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.