neděle 2. ledna 2022

Nedělní miniglosy č.620

Je mi ctí a potěšením přivítat vás po vánoční přestávce u prvního letošního vydání Nedělních miniglos, našeho svérázného blogového týdeníku, který "říká vždy ještě o něco víc než pravdu". Minulou neděli, na Štěpána, jsme si ještě užívali letošní překvapivé bílé Vánoce, v mezidobí jsme přivítali nový rok se sympatickou číslovkou 2022 a teď tu máme jinou sympatickou číslovku, tentokrát 620, protože právě po šestisté dvacáté dnes náš blogový nedělník vychází.

Od posledních Nedělních miniglos minulého roku vyšly zde na blogu čtyři články: Napřed jsem představil své nové péefko v článku Péefková smršť,  pak jsem vás - opět po roce - už pojedenácté provedl předvánočními večerními malostranskými ulicemi v článku Předvánoční obrázky z Malé Strany, další článek pojednával O bílých Vánocích, které tentokrát překvapily nejen mě ale nejspíš i meteorology, a poslední článek jsem zveřejnil už v novém roce, 9 minut po silvestrovské půlnoci, a šlo o Přesně novoroční haiku. A protože odkazy na nedávné články jsou dnes hned čtyři, nepřidám výjimečně žádný odkaz archivní, ten si nechám zase až na příště, kdy už nový rok 2022 nebude mít nožky čerstvě narozeného srnčete. 

Dnes už vám v tomto úvodníku jen popřeji pokud možno dobrý rok plný radostí a se spoustou důvodů k úsměvu, těším se na naše blogová setkávání v celém dlouhé roce a věřím, že se na těchto stránkách zase brzy potkáme a vy si tu třeba opět najdete něco, co vás potěší :-).
 
 
 
I letos se několik amerických dětí dovolalo o Vánocích na velení protivzdušné obrany USA s dotazem, kdy přiletí Santa Claus s dárky. Operační důstojník jim potvrdil, že letecké síly udělaly vše pro to, aby klid Vánoc v amerických domácnostech nikdo nenarušil, jen se odpovědní činitelé doposud domnívali, že se konečně jednou podařilo sestřelit opravdové UFO. Mezinárodní společenství nyní čeká, jestli situace po politováníhodném incidentu eskaluje a sobi vyhlásí Spojeným státům válku.
----------------------
Nový český premiér ve svém novoročním projevu zopakoval dávnou tezi, že naše země sice právě nevzkvétá, ale když se to vezme za správný konec, bude to tu za pár let samá fiala.
----------------------
Mexický prezident nabídl všem Mexičanům, kteří byli postiženi poslední tropickou bouří, své vřelé objetí. Hradní mluvčí Jiří Ovčáček na mimořádné tiskové konferenci uklidnil trochu znervóznělé občany České republiky, že český prezident se prozatím k žádnému podobnému vřelému kroku nechystá.
----------------------
Evropské ekologické organizace přijaly s rozladěním informaci od nové české vlády, že Česká republika navzdory evropské preferenci obnovitelných zdrojů a navzdory souvisejícím bezpečnostním rizikům chce i nadále pokračovat v rozvoji jaderné energetiky a ve výrobě jádrového mýdla.
----------------------
Některé řidičky zajímající se o značkovou módu si nejspíš vyložily nesprávně nové možnosti postupu policistů, strážníků a celníků proti řidičům s nesplaceným dluhem za dřívější přestupky, a těší se na to, že budou-li dlužnicemi, mohou dostat od úřadů botičky.
----------------------  
Robinson Crusoe podle některých indicií onemocněl na svém ostrově nemocí covid-19. Hygienici z nejbližší hygienické stanice na pevnině na tuto skutečnost naštěstí zareagovali okamžitě a Robinsonovi poslali po moři v lahvi rozhodnutí o povinné čtrnáctidenní izolaci.
----------------------
Ekonomové odmítají podlehnout tlaku odpůrců českého prezidenta a považovat dopady jeho politických kroků na české hospodářství za škodlivé nebo přinejlepším za zanedbatelné: "Nejde sice možná o mediálně tak vděčné akce, ale výsledky některých jeho dobře promyšlených a přitom neokázalých aktivit jsou pozoruhodné," řekl Nedělním miniglosám jeden z předních českých ekonomů, který ale prozatím nechce být jmenován, aby mohl na podzim dostat bez velkého humbuku státní vyznamenání. "Třeba se málo ví, že v průběhu individuálních pohovorů Miloše Zemana s kandidáty na ministry v nové Fialově vládě, vzrostl prodej akvárií na českém trhu o neuvěřitelných 40 %." 
 
 

Pozn.: A co vám můj blog - pokud ho ještě neznáte - může nabídnout? Kromě glos politického a společenského dění, podobných těm dnešním, najdete na blogu např. cestopisné reportáže z Japonska, z Řecka, a dalších míst, jsou tu i - věřím, že většinou humorně laděné - úvahy a fejetony, povídky, básně, hrátky s češtinou, haiku, vzpomínková vyprávění, povídání o knížkách, filmech či pražských zákoutích a také celá řada fotografií doprovázejících četné fotočlánky. Pokud vás na mých stránkách něco zaujme, neváhejte a dejte o mém blogu vědět i dalším lidem, které by mohly moje články potěšit. Děkuji, opatrujte se a těším se s vámi zase brzy na shledanou.

18 komentářů:

  1. Červená, modrá Fiala, co si to můj milý ztrhala…?!
    Nebude to mít chlapec jednoduchý !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda. Ale do těchhle pozic se většinou nechodí proto, aby to měl člověk jednoduchý.

      Vymazat
  2. Ad #5) Pozor, ozvali se dědicové císaře Caliguly, že patent na botičku mají oni.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To by za ty roky mohlo hodit slušnej balík! :-)

      Vymazat
    2. Tady bych to rada uvedla na pravou miru: dluznici budou opravdu nove dostavat boty, ale spanelske - a to do doby, kdy se dostavi sve prohresky zaplatit.

      Vymazat
  3. Ad #2) Jenom aby se k fialkám nečuchalo odspodu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. K fialkám se nečuchá. Ale možná si to pletu s princeznama :-).

      Vymazat
  4. Pohnojit a země bude vzkvétat a plodit... Ovšem touto radou pro zahradniky se vláda řídit nesmí..

    OdpovědětVymazat
  5. Fialy jsou skvělé :-D A co se akvárií týče, jistě na jejich prodej měla pozitivní dopad i Pokáčova populární píseň Prezident v akvárku. Jen by mě zajímalo, jestli ho opravdu od toho ježíška dostal :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Pokud jádrové mýdlo bude s jelenem, všem volajícím po návratu k přírodě (na stromy), ekologům apod. by mohlo vyhovovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chtělo by to jiné zvířátko. Jeleni jsou přemnoženi, mývalové jsou zase nepůvodní. Co třeba dvojocasí lvi, ti jsou u nás sice tradiční ale vzácní?

      Vymazat
  7. Konečně nějaké vydatné čtivo. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  8. Ta robinsonská má hloubku koánu, na ni můžeš být pyšný. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však jsem. Jen abych nemusel Robinsonovi platit za poškození dobrého jména.

      Vymazat
  9. Furt sa pýtam, ako sa tie beznohé mrtvoly dostávaju z Wuhanu k nám. Konečne mám jasno: Flaša pre Robisona!

    Dlho som tu nebol, srdečne zdravím do 2022, King Rucola

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.