středa 11. prosince 2019

Expresní dáreček z hlavního nádraží

Dnes nebudu o své fotce pořízené včera večer na pražském hlavním nádraží zbytečně rozvláčně psát, ani k ní nebudu doplňovat žádné haiku. Prostě se mi líbilo vtipné spojení hlavního motivu s reklamním vánočním pozadím. Nevím, jestli bylo ze strany slečny s transparentem uvědomělé, spíš bych řekl, že moc ne, protože slečna svou pozici průběžně měnila a během asi hodiny, kterou jsem focení v nádražní hale věnoval, jsme se potkali nesčíslněkrát na různých místech. O svolení fotit jsem ji výslovně nežádal, ale myslím, že si byla dobře vědoma toho, že bude na mnoha fotkách různých fotografů - těch amatérských jako jsem já i protřelých reportážních profíků, kteří se v nádražní hale také rojili.
 



Původně jsem sem chtěl dát jen tu jedinou "dárečkovou" fotku, kterou z celého focení po demonstraci na Václaváku považuji za nejlepší, ale nakonec jsem neodolal a přidám ještě tři další jako bonus. Na té druhé se, myslím, na nádraží spojily dva v mnohém odlišné světy. Mimochodem, kampak asi Ježíšek zanese tu krásně barevnou školní aktovku? Snad se teď u mne na blogu předčasně neproflákne, že s Ježíškem to ve skutečnosti není tak jednoduché, jak to očima nadšených předškoláčků snad ještě vypadá.



Demonstrace skončila a za chvíli nás zase vlaky rozvezou do našich předvánočních domovů.



Usměvavý chlapík, který pózuje na následující fotce, se mě ptal, kde bude fotka k vidění. Protože jsem vůbec netušil, jestli aspoň některé snímky vyjdou, musel jsem odpovědět, že nejspíš nikde, protože nejsem žádný reportér a bez blesku z fotky asi nebude nic. No, tahle fotka nakonec celkem vyšla, takže svou odpověď musím maličko pozměnit: "Přece u mě na blogu, to dá rozum!" :-)


No a abych se jen zbaběle a neupřímně neschovával za neutralitu příležitostného fotoreportéra, který jen shodou náhod šel právě kolem, doplním i svůj vlastní stručný pohled na věc: Kdyby bylo vládní hnutí ANO normálně fungující politickou stranou, už by vládě dávno velel někdo jiný z jeho představitelů a za daných okolností by to tak bylo správné. Jen se trochu bojím, aby se pak celý stát spolu se mnou taky neocitl v nějakém tom "svěřenském fondu" pod přísně neutrálním dohledem paní Moniky :-).

Tak všem přeji krásný předvánoční čas. Kvůli focení jsem vynechal čtyři spoje do Dobřichovic a teď už mi to zase jede.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.