středa 3. července 2019

Výběr fotografií z posledního půl roku

I mnoha návštěvníkům mého blogu - pokud na ně tedy mám e-mailovou adresu - ode mne v minulých dnech přišel e-mail s malým pokusem o bilanci mých fotoaktivit z poslední doby. Chci totiž mezi svými známými a přáteli i do budoucna trochu udržovat povědomí o tom, co fotím a co s fotkami dál dělám. Nechci být samozřejmě otravný příliš, ale řekl jsem si, že když se takovým přímým způsobem připomenu jednou za čtvrt roku, dá se to snad vydržet, i když třeba adresát zrovna fotkám moc neholduje. Ano, rád bych pravidelně jednou za čtvrt roku připravil výběr toho nejlepšího a nejzajímavějšího, co se mi povedlo vyfotit (nebo aspoň toho, co za nejlepší nebo nejzajímavější sám považuji) a udělat vždy na svém fotowebu malé veřejně přístupné výstavky, kterým pracovně říkám "e-Xpozice". Tento webový příležitostný výstavní prostor leží mimo trvalé fotogralerie (ty zůstávají i nadále uspořádány tematicky), ale graficky je udělaný úplně stejně, protože není důvod, aby si návštěvníci museli zvykat na rozdílnou formu zobrazení. Zatím budou zmíněné "e-Xpozice" tvořit moje vlastní fotky, ale až se tenhle model příležitostných webových výstav trochu zaběhne, rád bych v budoucnu nabídl možnost menších krátkodobých webových výstav "u mne doma" i jiným fotografům, kteří podle mne mají co ukázat, ale veřejně prakticky nevystavují.
 

Jedna z fotek, které se dostaly do mého výběru "TOP27" z posledních šesti měsíců
 

Když před čtvrt rokem začínalo jaro, uvedl jsem do života svůj nový a "na zelené louce" postavený fotoweb, který už postupně z větší části přešel ze zkušebního do zcela standardního provozu a je pro všechny návštěvníky k dispozici na mých třech doménách: www.petrvapenik.cz, www.petrvapenik.com a www.petrvapenik.eu. Jaro před pár dny velikými vedry oficiálně přešlo v léto a já jsem k této příležitosti připravil výběr 27 fotografií z posledního půl roku (moje webové galerie jsou - pro zobrazení na počítači - tvořeny obrazovkami po devíti fotkách, proto ten podivně nekulatý počet), fotografií, které spojuje jen období pořízení; jsou to tedy fotky z různých míst, nemají ani společné téma, ani způsob provedení, jsou mezi nimi fotky barevné, černobílé i infračervené. Kdo se byl podívat na některé z mých výstav, jistě i v této malé kolekci pozná, že obrazy často rozšiřují některé z mých dlouhodobých fotocyklů. Samozřejmě, kdo sleduje můj blog pravidelně, jednotlivé fotky bude už nejspíš znát z průběžných blogových fotočlánků, ale čas od času se, myslím, sluší udělat malý souhrn.

Kliknutím na následující odkaz se otevře slíbený výběr fotek na mém fotowebu (detaily se pak objeví po prokliknutí):


Přeji všem neobyčejně krásné a všestranně úspěšné léto, ať už ho budete trávit doma, v práci nebo na cestách, a pokud nebudete vysloveně proti, ozvu se opět na začátku podzimu pro změnu se svými letními fotkami. V mezidobí se samozřejmě budu těšit na jakoukoli formu našeho případného kontaktu, ať už to bude prostřednictvím mailu, webu, blogu, facebooku, instagramu, telefonu nebo dokonce osobně, v živém reálném světě :-).

P.S.: Pokud zatím některý ze zdejších návštěvníků moje čtvrtletní bilanční e-maily nedostává a chtěl by, stačí mi na mou e-mailovou adresu pvapenik@centrum.cz poslat zprávu, přidám si vás mezi adresáty.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.