neděle 20. dubna 2014

Nedělní miniglosy č.266

Muslimové migrující do původně křesťanských zemí Evropy jsou podle posledních zpráv připraveni domluvit se s původními obyvateli na kompromisu týkajícím se oslavy Velikonoc. I když se nejedná o původní islámský svátek, muslimové jsou ochotni ho tolerovat, pokud se nebude odvíjet od prvního jarního úplňku, ale od prvního jarního půlměsíce.
-----------------------
Korejský diktátor Kim-Čong-Un uvažuje o tom, že pro severokorejskou televizi pořídí vybrané evropské seriály. S BBC probíhají jednání o uvedení dětského seriálu Teletubbies a dlouho se nadějně vyvíjela i spolupráce s Českou televizí, která nabízela geograficky příhodně pojmenovaný seriál Okres na severu. Z dohody ale nakonec sešlo, když severokorejští odpovědní činitelé pojali podezření, že jméno hlavního představitele seriálu by mohlo mít negativní konotace v souvislosti s na korejském trhu silně nedostatkovou masokostní moučkou.
 
-----------------------
Ku příležitosti jubilejního tahu sportky byly v Divadle Na Tahu vyhlášeny výsledky ankety Tažný pták roku. Ze tří hlavních kandidátů na ocenění neuspěla favorizovaná labuť, na kterou prasklo, že již několik let nikam neodtáhla, ačkoli na své cesty čerpá státem dotované cestovné, ani pštros dvouprstý, který dokáže - zapřažený do pluhu - vyvinout v tahu výkon až šesti unavených koní. Nečekaným vítězem se stal pouťový papoušek, který jako jediný z nominovaných pochopil, že pro výsledek soutěže může být důležitým faktorem jeho dlouhou praxí nabytá schopnost vytáhnout v pravý čas správnou obálku.
-----------------------
Jako další provokaci proruských separatistických sil hodnotí ukrajinské úřady krok doněckého Divadla opery a baletu, které uvedlo Dvořákovu Rusalku.
-----------------------
Jak u nás dopadá, když si chceme vzít dobrý příklad z legislativy jiné země, se pěkně ukázalo před nedávnem v našem parlamentu. Česká vláda si jako vzor vzala australský čerstvě přijatý zákon o legalizaci třetího pohlaví a připravila stručný a jednoznačný zákon, který měl třetí pohlaví uzákonit i v českých podmínkách, protože podle lingvistů jsou pouhá dvě pohlaví nedostatečná na to, aby čeština držela krok s rostoucícm počtem důvodů pro užívání vulgarismů. Vlivem četných pozměňovacích návrhů ovšem z původně psychologicky prospěšného a ekonomicky zcela neutrálního zákona vznikl zákon o třetí daňové sazbě.

Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste se podívat i na starší glosy, můžete si kromě kompletních archívních článků přečíst na následujících odkazech tři předcházející jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách, publikováno.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.